GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrlo dobri rezultati Auto Hrvatske u 2021.

Vrlo dobri rezultati Auto Hrvatske u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2022 / 11:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poslovna Grupa Auto Hrvatska specijalizirana za prodaju vozila, rezervnih dijelova, guma, alata i servisne opreme uz organiziranu servisnu mrežu za gospodarska i osobna vozila, tijekom 2021. godine ostvarila je ukupan promet kroz sve segmente poslovanja od gotovo 1.3 milijarde kuna.

Time je realiziran rast od 10,58% u odnosu na rezultate ostvarene tijekom 2020. godine, dok je konsolidirana dobit Auto Hrvatske nakon oporezivanja u 2021. godini iznosila preko 40 milijuna kuna.

Osim primarnog poslovanja na tržištu RH, Auto Hrvatska kao najstarija tvrtka domaće auto industrije koja ove godine obilježava 70 godina uspješnog poslovanja, posluje i diljem regije, točnije u Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Poslovna ostvarenja i zabilježen rast upotpunjeni su visokim brojkama koje su ostvarene kroz prodajne i uslužne rezultate. Tako je u protekloj godini na razini Grupe prodano 3.294 automobila, 897 kamiona, 71 autobus, 189 mil. kn isporučenih i ugrađenih rezervnih dijelova, 55.000 prodanih guma, te je zabilježeno 259.000 izvršenih sati servisnih djelatnika. I sve to kroz poslovanje putem 26 lokacija.

Osim financijskog rasta, Auto Hrvatska je tijekom prošle godine dodatno povećala i broj zaposlenika. Tijekom 2021. godine u društvima Grupe je bilo zaposleno 700 zaposlenika, dok je godinu prije Grupa zapošljavala 689 ljudi. U tekućoj 2022. godini, prema najavama Velimira Marovića, glavnog izvršnog direktora Auto Hrvatska d.d., primarni ciljevi su dodatno pozicioniranje tvrtke u kontekstu visoke razine kompetencija i konkurentnosti na tržištu proizvoda i usluga auto struke. Kao i do sada Auto Hrvatska će i dalje ulagati u svoje zaposlenike i biti orijentirana na poslovnu izvrsnost jer kao takvi želimo biti sinonim za kompetentnost i konkurentnost na tržištu. Kao i svaka tvrtka na našem tržištu želimo rast, no naša strategija je stvaranje zdravog rasta s kojim ćemo i dalje biti kompetentni, konkurentni i uspješni.

Auto Hrvatska trenutno zauzima vodeću poziciju na tržištu gospodarskih vozila s ukupnim udjelom od oko 30% i glavni je uvoznik vozila MAN, Neoplan, Otokar i Ford Trucks. Uz to, uvoznici su za Kässbohrer prikolice za teretna vozila. Prodaja novih i rabljenih gospodarskih i osobnih vozila upotpunjena je velikom ponudom rezervnih dijelova, guma i opreme širokog spektra poznatih svjetskih proizvodača, mrežom prodajno-servisnih centara za osobna i gospodarska vozila, ponudom servisne opreme i alata te ostalim povezanim uslugama u auto struci. Osobni program Auto Hrvatske uključuje prodaju i ovlašteni servis novih osobnih vozila marki Volkswagen, Audi, Škoda, Mazda, Peugeot, Renault, Dacia, Seat, Cupra, i Fiat Professional, zastupstvo DFSK električnih vozila te ponudu rabljenih vozila svih marki.

Tagovi: Auto Hrvatska, poslovni rezultati, Velimir Marović
PROČITAJ I OVO
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VOZNI PARK
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VARAŽDIN – Vodeća prehrambena kompanija u zemlji, varaždinska Vindija, nedavnom je investicijom obnovila vozni park s ukupno 25 distributivnih vozila renomiranih proizvođača.
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KARIJERE
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KOPRIVNICA - S 1. srpnja Uprava Podravke dobila je petog člana - Ivana Ostojića koji se tako pridružio trenutnoj Upravi koju čine Martina Dalić kao predsjednica te Davor Doko, Ljiljana Šapina i Milan Tadić kao članovi Uprave.
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
PAD
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
MOSKVA - Dionice japanskih kompanija Mitsui i Mitsubishi, koje su dioničari projekta ukapljenog prirodnog plina (TPG) Sahalin-2, pale su danas nakon što je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zaprijetio Japanu da neće imati rusku naftu i plin.
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
LIKVIDACIJA
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
ZAGREB - Glavna skupština Vjesnika d.d., tiskare u većinskom državnom vlasništvu, u utorak je donijela odluku o prestanku tog društva nad kojim se pokreće postupak redovne likvidacije, te da se cjelokupni gubitak prošle godine od 7,76 milijuna kuna ‘’prenese u sljedeće razdoblje’’.
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
POTEZI
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
LJUBLJANA - DUTB je nakon sjednice Upravnog odbora u ponedjeljak priopćio da prodaja postojećeg paketa dionica Cinkarne Celje u sadašnjim uvjetima i okolnostima smatra neprikladnom. Stoga su odlučili obustaviti postupak prodaje i zaključiti ga bez odabira ponuditelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE