GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić najavio pokretanje proizvodnje cjepiva Sputnjik V u Srbiji

Vučić najavio pokretanje proizvodnje cjepiva Sputnjik V u Srbiji
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2021 / 16:56
Autor: SEEbiz / H
BEOGRAD - Srbija će investirati koliko god bude potrebno da bi do kraja godine započela domaću proizvodnju ruskog cjepiva Sputnjik V, izjavio je u petak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić agenciji Reuters, navodeći da je s ruskim šefom države Vladimirom Putinom o tome postigao "inicijalni dogovor".

Očekuje se da će tim ruskih stručnjaka posjetiti Srbiju sljedećeg tjedna radi razgovora o lokalnoj proizvodnji cjepiva Sputnjik V do kraja godine.

Vučić je rekao da je s ruskim šefom države Vladimirom Putinom postigao inicijalni dogovor o pokretanju procedure koju je opisao kao "kompliciranu i tešku".

Cilj Srbije, prema Vučićevim riječima, nije samo da Sputnjik V proizvodi za vlastite potrebe već i za izvoz u zemlje regije.

„Trenutno nemamo (proizvodne) kapacitete (za Sputnjik V), ali ćemo ih izgraditi. Nije bitno koliko će to koštati, uložit ćemo“, rekao je Vučić.

Reuters navodi da Srbija s više od 530.000 cijepljenih ili oko 7,5 posto ukupne populacije, globalno drži četvrtu najvišu stopu imunizacije na 100 ljudi, poslije Izraela, Britanije i Sjedinjenih Država.

U okviru državne kampanje cijepljenja, građani Srbije trenutno u nacionalnom e-sustavu Ministarstva zdravlja mogu birati između cjepiva kompanije Pfizer Inc-BioNTech, kineskog Sinopharma ili ruskog Sputnjika V.

Prema posljednjim epidemiološkim podacima, objavljenim u petak, u Srbiji je za 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo 14 ljudi, a među 11.854 testirana uzorka registrirano je još 1.968 novih slučajeva zaraze.

Na bolničkom lečenju trenutno je 3.987 pacijenata, a na respiratorima 126.

Od početka epidemije testirano je 2.675.996 uzoraka i registrirano 404.668 zaraženih, službeno je prijavljeno 4.099 smrtnih slučajeva, a stopa smrtnosti je 1,01 posto.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Sputnik V, rusko cjepivo
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE