GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vučić za Foreign Policy: Želim da Srbija kupi oružje i od Velike Britanije, SAD i Izraela

Vučić za Foreign Policy: Želim da Srbija kupi oružje i od Velike Britanije, SAD i Izraela
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 10:10
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom kritika upućenih Srbiji zbog kupovine ruskog oružja da želi da Beograd kupi naoružanje i od SAD, i od Izraela i od Velike Britanije.

"Kritikujete nas zbog kupovine ruskog naoružanja i svega ostalog. Ok, želim da kupim vaše oružje, želim da kupim vaše naoružanje… Da li želite da ga prodate ili ne? Da li želite naš novac?", rekao je Vučić u intervjuu za Foreign Policy, navodeći da je to rekao i američkom državnom sekretaru Majku Pompeu na sastanku u Vašingtonu.

Vučić je dodao i da je odgovor Pompea bio da će to pitanje biti razmotreno.

"I sada ćemo kupiti još oružja od Izraela, u budućnosti od SAD, i od Velike Britanije takodje. O tome sam pre dva dana razgovarao sa (britanskim premijerom) Borisom Johnsonom", rekao je Vučić.

Na pitanje da li je dobio upozorenja na sastancima u Vašingtonu vezano za kineska ulaganja u Srbiji, posebno kada je reč o kompaniji Huawei, Vučić je rekao da će Srbije imati "vrlo otvoren i transparentan postupak vezano za 5G mrežu".

"Ali cela Evropa saradjuje sa kompanijom Huawei. Počevši od Britanije, preko Nemačke i svih ostalih", naveo je predsednik Srbije.

Na konstataciju da neke nevladine organizacije koje prate slobodu štampe i pitanja demokratije krive Vladu Srbije i njene političke saveznike za pojačani pritisak na novinare u zemlji, kao i da su Reporteri bez granica ocenili da je novinar N1 bio meta "meta eksplozije javnog gneva bez presedana, podstaknutog od predsednikovih saveznika i provladinih medija", Vučić je rekao da je taj novinar napadao njega, a da je on bio veoma pristojan.

"Nisam mu rekao ni jednu jedinu reč, samo pokazao da ne govori istinu", rekao je Vučić.

Na podsećanje Foreign Policy da su Reporteri bez granica konstatovali da je novinar N1 trpeo verbalne napade i pretnje članova vlade, Vučić je odgovorio: "To je glupo i pogrešno".

Povodom Kosova, Vučić je rekao da većina Srba više voli "zamrznut konflikt" sa Kosovom, kao i da se nada da će Priština ukinuti takse što bi, kako je naveo, bila posledica američkog pritiska.

Tagovi: Aleksandar Vučić, Vojska Srbije, Foreign Policy, Huawei, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE