GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wall Street: Indeksi skočili, investitori se klade na brzi ekonomski oporavak

Wall Street: Indeksi skočili, investitori se klade na brzi ekonomski oporavak
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 22:30
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Indeksi na Wall Streetu ojačali su po četvrti put u posljednjih pet trgovina, a investitori se klade na brži tempo ekonomskog oporavka i dodatne stimulativne mjere u režiji Feda.

Dow Jones Industrial Average porastao je 1,52% na kraju 24.575,9 bodova, dok je S&P 500 ojačao 1,67%, na 2.971,61. Nasdaq Composite skočio je 2,08%, na 9.375,78.

S&P 500 je na janvišoj razini u dva mjeseca, i u jednom je trenutku bio iznad 100-dnevnog pomičnog prosjeka, pomno promatranog tehničkog pokazatelja koji je djelovao kao stupanj otpornosti. Nasdaq je završio na najvišoj razini u tri mjeseca i bio je ispod 5% ispod rekordnih razina, budući da su dionice Facebooka Inc i Amazon.com Inc na rekordne razine.

Dobici su bili široki. Indeks Russell 2000 kompanija s manjom tržišnom kapitalizacijom, koji obično sugerira izlazak iz recesije, nadmašio je indekse s velikom kapom.

Zapisnici s posljednjeg sastanka politike Federalnih rezervi pokazali su da se središnja banka obvezala da će djelovati na odgovarajući način kako bi podržala gospodarstvo dok ne bude na putu prema oporavku, a to je i stav koji je predsjednik Feda Jerome Powell izrazio posljednjih dana.

Indeks aviokompanija NYSE Arca skočio je jer je glavni izvršni direktor Delta Air Linesa rekao kako je uvjeren da će se putovanja vratiti u narednih 12 do 18 mjeseci.

Dionice Target Corp-a smanjile su se nakon što je ovaj trgovac zabilježio 64-postotni pad kvartalne dobiti, budući da su troškovi povezani s izbijanjem koronavirusa nadmašili porast internetske prodaje.

Tagovi: Wall Street, S&P 500, NYSE, Federalne rezerve, Target Corp, Facebook, Amazon, Dow Jones, Nasdaq, koronavirus
PROČITAJ I OVO
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE