GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Walsh: Zrakoplovna industrija bit će manja nakon krize

Walsh: Zrakoplovna industrija bit će manja nakon krize
PREDVIĐANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2021 / 16:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Čelnik Međunarodne udruge za zračni prijevoz IATA Willie Walsh smatra da će zrakoplovna industrija nakon koronakrize biti manja i opreznija te ne očekuje širenje zrakoplovnih kompanija akvizicijama.

Zrakoplovna industrija teško je pogođena pandemijom zbog koje su i dalje mnogi zrakoplovi diljem svijeta prizemljeni ili lete gotovo prazni, dok se potražnja polako oporavlja.

"Bit će to manja industrija. Nećemo se oporaviti do punog kapaciteta", rekao je Walsh spominjući velik broj zrakoplova trajno izvan upotrebe i zaposlenike koji su otpušteni ili na odsustvu.

"Bit će to opreznija industrija. Ne očekujem aktivnosti spajanja i preuzimanja, uglavnom zato što će ljudi čuvati gotovinu", također je rekao.

Bivši izvršni direktor matične kompanije British Airwaysa IAG-a rekao je da bi trošenje "vrijednih novčanih sredstava" bilo "previše rizično", no vjeruje da će doći do konsolidacije i smanjenja broja zrakoplovnih kompanija.

"Zrakoplovnim kompanijama trebat će vremena da poprave svoje bilance", rekao je.

IATA je prognozirala da će se globalna potražnja za putovanjima do 2024. vratiti na predpandemijsku razinu iz 2019. godine.

Iako bi uspješno oporavljene zrakoplovne tvrtke popunjavale praznine onih koje ne uspiju, morale bi biti oprezne koliko brzo se obnavljaju, rekao je Walsh pozivajući na oprez.

"Zrakoplovne tvrtke neće moći kratkoročno riskirati upravljanje neisplativim linijama", kazao je.

Ipak, Walsh ne vjeruje da je kriza potkopala poslovne modele poput onih za regionalne ili niskobudžetne prijevoznike.

"Ništa nije promijenilo konkurentsku prirodu ove industrije," rekao je.

Tagovi: Willie Walsh, Međunarodna udruga za zračni prijevoz
PROČITAJ I OVO
Željeznice FBiH planiraju liniju za Zagreb
VLAKOVI
Željeznice FBiH planiraju liniju za Zagreb

SARAJEVO - Ponovno uspostavljanje željezničke linije Sarajevo - Ploče - Sarajevo ostvarilo je pozitivan pomak u željezničkom saobraćaju, a upravo zahvaljujući dobrim rezultatima u dosadašnjoj sezoni, u planu je i uspostavljanje vozne linije sa Zagrebom.

Aerodrom u Münchenu otkazao 36 letova zbog štrajka radnika
LETOVI
Aerodrom u Münchenu otkazao 36 letova zbog štrajka radnika
MÜNCHEN - Ukupno 36 dolaznih i odlaznih letova otkazano je u srijedu u zračnoj luci u Münchenu jer je zemaljsko osoblje napustilo svoja radna mjesta na pet sati kako sudjelovalo u kratkom štrajku.
Pošta Slovenije podigla cijene usluga
CIJENE
Pošta Slovenije podigla cijene usluga
LJUBLJANA - Pošta Slovenije od 1. kolovoza mijenja cijene poštanskih usluga. Cijena slanja standardnog pisma u unutarnjem poštanskom prometu veća je za sedam centi i iznosi 0,69 eura, dok je cijena prioritetnog standardnog pisma viša za osam centi i iznosi 0,75 eura.
Uprava KB-a Sveti Duh o kaznenoj prijavi: Ako je bilo propusta, istražit ćemo ih
REAKCIJE
Uprava KB-a Sveti Duh o kaznenoj prijavi: Ako je bilo propusta, istražit ćemo ih
ZAGREB - Uprava bolnice Klinička bolnica "Sveti Duh" rekla je u srijedu, komentirajući kaznenu prijavu djela radnika protiv ravnateljice zbog zlouporabe ovlasti, kako je sklapanje savjetodavnih usluga uobičajena praksa, ali istražit će propuste ako ih je bilo s računovodstvene strane.
Div brze hrane povlači se iz Italije
POVLAČENJE
Div brze hrane povlači se iz Italije
RIM - Zatvorene su posljednje talijanske lokacije američkog lanca restorana Domino's Pizza, nakon što je tvrtka koja je upravljala njezinim prodajnim mjestima u Italiji proglasila stečaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE