GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WHO: U razvoju čak 70 potencijalnih cjepiva protiv koronavirusa

WHO: U razvoju čak 70 potencijalnih cjepiva protiv koronavirusa
CJEPIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2020 / 19:25
Autor: SEEbiz / Klix.ba
LONDON - Svjetska zdravstvena organizacija je objavila da farmaceutske kompanije žure s pronalaskom lijeka za koronavirus i da se trenutno u svijetu razvija 70 potencijalnih cjepiva, a tri već testiraju na ljudima.

Bloomberg piše da je najdalje u kliničkom procesu dospjela eksperimentalna cjepiva koju su proizvele hongkongška kompanija CanSino Biologics Inc. i Pekinški institut za biotehnologiju, čije je cjepivo u fazi 2, o čemu je SEEbiz prekjučer pisao.

Druga dva ispitivanja na ljudima su tretmani koje su zasebno razvili američki proizvođači lijekova Moderna Inc i Inovio Pharmaceuticals Inc.

Iz WHO su naveli da se napredak u razvijanju vakcine odvija neviđenom brzinom jer se čini da infektivni patogen neće biti suzbijen isključivo zaštitnim mjerama.

"Farmaceutska industrija se nada smanjiti vrijeme potrebno da se cjepivo nađe na tržištu. Žele pronaći vakcinu već do naredne godine, dok je uobičajen vremenski period za razvoj, ispitivanje i početak masovne proizvodnje i vakcinacije stanovništva 10 do 15 godina", naveli su iz WHO-a.

Veliki i mali proizvođači lijeova su također pokušali razviti cjepivo protiv koronavirusa, što bi svakako bio jedan od najefikasnijih načina njegovog suzbijanja.

Farmaceustki divovi poput kompanija Pfizer Inc. i Sanofi imaju kandidate u pretkliničkim fazama za testiranje cjepiva.

"Hongkongška kompanija CanSino Biologics Inc. je objavila da je prošli mjesec od kineskih regulatornih agencija dobila odobrenje za početak ispitivanja cjepiva na ljudima. Ista situacija je i sa farmaceutskom kompanijom Moderna Inc. čije je sjedište u Massachusettsu. Iako nikada nije objavila gotov proizvod koji bi bio efikasan protiv koronavirusa, dobila je odobrenje od američkih regulatornih agencija da započne ispitivanje na ljudima zaobilazeći godine na pokusima na životinjama koje su inače najčešći modeli u takvim pokusima, a Inovio Inc., koji također pripada američkom tržištu, ispitivanja vakcina na ljudima je započeo prošle sedmice", zaključili su iz WHO-a.

Tagovi: cjepivo za koronavirus, Inovio Pharmaceuticals, Sanofi, Pfizer, Moderna, Cansino Biologics, Covid-19, Wuhan, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE