GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wiener osiguranje VIG: Premija osiguranja u prvom polugodištu skočila 21,7%

Wiener osiguranje VIG: Premija osiguranja u prvom polugodištu skočila 21,7%
SKOK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 21:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Wiener osiguranje VIG u prvoj polovici 2021. godine ostvarilo je snažan rast te se pozicioniralo na 2. mjesto liste vodećih društava po premijskom prihodu ostvarenom na hrvatskom tržištu osiguranja.

Na dan 30. lipnja 2021. godine Wiener osiguranje zabilježilo je zaračunatu bruto premiju od 704,4 milijuna kuna na hrvatskom tržištu, ostvarivši time ukupan premijski plan. Navedeni premijski rezultat potvrđuje rast od 21,3% u odnosu na isto razdoblje u 2020. godini, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 11,7%.

U segmentu neživotnih osiguranja Wiener osiguranje ostvarilo je rast premije od 28% u odnosu na polugodišnje rezultate iz 2020. Kao i u prethodnim godinama, najveći udio u ukupnoj premiji se odnosi na životna osiguranja (54,1%) te na osiguranja motornih vozila (15,1%). Društvo ulaže značajan napor u praćenje i reagiranje na trendove tržišta, striktno slijedeći strategiju profitabilnog rasta te će isto raditi i u budućnosti.

U segmentu životnih osiguranja Društvo je zabilježilo rast u odnosu na prethodnu godinu za 16% i u tom je području trenutno prvi osiguratelj na hrvatskom tržištu.

Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG povodom objave polugodišnjih rezultata izjavila je:

„Nakon 2020. godine obilježene epidemijom koronavirusa i lockdownom, u kojoj smo unatoč izazovnoj situaciji ostvarili rast, isti trend nastavili smo u prvoj polovici 2021. Naša je strategija i dalje usmjerena na profitabilni rast, što smo već pokazali mogućim – unatoč svim izazovima,

postigli smo vrhunske rezultate. Iznimno smo ponosni na ove brojke koje potvrđuju našu snagu i stabilnost, kvalitetu usluge našim partnerima i klijentima koja se nije promijenila, te brigu za njihovu sigurnost i zdravlje.“

Društvo će u nastavku 2021. biti usmjereno na daljnji razvoj proizvoda i usluga vezanih uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, korporativna osiguranja te osiguranja za male i srednje poduzetnike. Planira se daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima - brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.

Tagovi: Wiener osiguranje VIG, Jasminka Horvat Martinović, Vienna Insurance Group, poslovni rezultati, Erste
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE