GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WizzAir obustavlja više od 40 linija za zemlje regije

WizzAir obustavlja više od 40 linija za zemlje regije
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2021 / 08:01
Autor: SEEbiz / EX-Yu aviation news
ZAGREB - Niskotarifni prijevoznik WizzAir u procesu je privremenog obustavljanja više od četrdeset linija iz svoje mreže u državama bivše Jugoslavije, uz odgađanje dijela planiranih novih odredišta.

To dolazi kao rezultat slabljenja potražnje na pozadini porasta slučajeva Covid-19 diljem kontinenta, straha od novog soja virusa Omicron, kao i ponovnog uvođenja ograničenja putovanja i zahtjeva za testiranjem. Zimske operacije avionskog prijevoznika će utjecati na sva tržišta koja opslužuje u bivšoj Jugoslaviji, uključujući Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Sloveniju, prenosi Ex-Yu Aviation.

Predsjednik Wizz Aira, Robert Carey, rekao je da putnici duže čekaju da rezerviraju karte, što otežava zrakoplovnoj tvrtki da procijen kratkoročnu potražnju. Carey je istaknuo da je ovaj trend bio prisutan tokom cijele pandemije i da se sada pojačava novom varijantom Omicron.

- Putnici procjenjuju hoće li moći putovati zbog novih zatvaranja granica. Kupci bukiraju sve bliže i bliže. Svake sedmice se čini kao da su jedan dan bliže odlasku, rekao je Carey.

Međutim, Wizz Air je optimističan i namjerava sljedeće ljeto povećati potražnju.

Operativne rute tokom cijele zimske sezone iz najveće baze u bivšoj Jugoslaviji, Skoplja, su Charleroi, Kopenhagen, Basel, Beauvais, Berlin, Köln, Dortmund, Hahn, Friedrichshafen, Hamburg, Baden Baden, Memmingen, Eindhoven, Sandefjord, Goeteborg, Malmo i London Luton, međutim, mnoge će se održavati uz skraćeni raspored.

Na sve ostale rute utjecale su djelomične ili potpune obustave. Iz Ohrida će tijekom cijele zimske sezone, koja traje do 26. ožujka iduće godine, raditi samo Basel.

Wizz Air će iz svoje baze u Tuzli bez prekida letjeti za Basel, Berlin, Köln, Dortmund, Hahn, Memmingen, Malmo i Skavsta, dok rute koje su operativne tokom zimskih mjeseci iz Sarajeva uključuju Kopenhagen, Basel, Dortmund, Memmingen, Eindhoven, Basel i Abu Dhabi.

Iz Beograda će avioprijevoznik nastaviti obavljati usluge za Basel, Dortmund, Baden Baden, Memmingen, Eindhoven, Malmo, Skavsta, Abu Dhabi i London Luton tokom cijele zime, iako neke s manje frekvencija nego što je prvobitno planirano, dok iz Niša letovi za Basel , Dortmund i Memmingen nastavljaju raditi prema prvobitnom rasporedu.

WizzAir će cijelu zimu povezivati Podgoricu samo s Dortmundom, pri čemu su pogođene sve ostale rute iz glavnog grada Crne Gore.

S druge strane, iz Prištine će se usluge za Beč, Basel, Dortmund, Memmingen i London Luton odvijati normalno, dok će Baden Baden, Milan i Rim biti pod utjecajem privremenih suspenzija.

Konačno, Wizz će krenuti s pokretanjem svoje nove usluge od Londona Lutona do Ljubljane 13. prosinca sa smanjenim rasporedom, dok će Charleroi biti zadržan samo do 7. siječnja, nakon čega će biti suspendiran do početka ljetne sezone 2022.

Tagovi: WizzAir, Aerodrom Ljubljana, Aerodrom Podgorica, Aerodrom Nikola Tesla, Robert Carey
PROČITAJ I OVO
HAC ponovno odabrao Colas i Geotehniku za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak
NATJEČAJ
HAC ponovno odabrao Colas i Geotehniku za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak
ZAGREB - Hrvatske autoceste u petak su objavile da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak, s ponudom vrijednom 281,34 milijuna kuna bez PDV-a kao ekonomski najpovoljnijom.
Snažan rast H&M-a pred kraj 2021.
RAST
Snažan rast H&M-a pred kraj 2021.
STOCKHOLM - Švedski lanac trgovina odjećom H&M izvijestio je u petak da mu je dobit snažno porasla u razdoblju od rujna do studenoga 2021. godine zahvaljujući dobroj reakciji kupaca na kolekcije, blažim sniženjima i kontroli troškova.
Ryanair najavio ljetni red letenja iz Zagreba s 27 linija i 70 tjednih letova
LETOVI
Ryanair najavio ljetni red letenja iz Zagreba s 27 linija i 70 tjednih letova
ZAGREB - Ryanair je u četvrtak najavio ljetni red letenja iz Zagreba s 27 linija prema europskim destinacijama i više od 70 letova na tjedan.
Easyjet očekuje snažan oporavak ovoga ljeta
OPORAVAK
Easyjet očekuje snažan oporavak ovoga ljeta
LONDON - Britanski diskontni avioprijevoznik easyJet objavio je u četvrtak da očekuje snažnu potražnju ovoga ljeta i približavanje kapacitta pretpandemijskim razinama, nakon slabije popunjenosti zrakoplova na kraju 2021. godine zbog širenja omikrona.
Air Serbia pomlađuje kompletnu flotu za letove u regiji
FLOTA
Air Serbia pomlađuje kompletnu flotu za letove u regiji
BEOGRAD - Novi turbo-elisni avion tipa ATR 72-600, oznake YU-ALY, trebalo bi danas da stigne iz Toulousea u Beograd, a ovim avionom koji će Air Serbia koristiti na regionalnim letovima, bit će doprinijeto obnavljanju flote, priopćila je ova kompanija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE