GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

WizzAir očekuje 280 milijuna eura dobiti, otkazi za 1.000 radnika

WizzAir očekuje 280 milijuna eura dobiti, otkazi za 1.000 radnika
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2020 / 13:54
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Niskotarifni avio-prijevoznik WizzAir procenjuje da će u završnom računu za fiskalnu 2020. godinu, koja je okončana 31. ožujka, iskazati neto dobit između 270 i 280 milijuna eura, saopštila je danas ta kompanija, najavljujući smanjenje plaća i otpuštanje oko 1.000 radnika zbog krize s koronavirusom.

WizzAir procjenjuje osnovnu neto dobit za 2020. u rasponu između 350 i 355 miliona eura, što je u skladu sa smjernicama kompanije, ali će u završni račun unijeti izvanredne rashode koji se očekuju u periodu od ožujka do svibnja zbog pandemije.

- Kao što je nedavno objavljeno, u ožujku 2020. godine promet WizzAira pao je za 34 posto u odnosu na isti period prethodne godine. WizzAir trenutno radi sa 3 posto kapaciteta u odnosu na period prije epidemije virusa COVID-19.

Dalje se dodaje da će, kao posljedicu COVID-19 i u skladu sa Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja (IFRS), WizzAir pripisati poslovnom rezultatu za četvrti kvartal fiskalne 2020. godine vanredne troškove od 70-80 miliona eura namijenjene zaštiti od gubitaka za mjesece od marta do maja 2020.

Kao rezultat toga, WizzAir očekuje da će za fiskalnu 2020. prijaviti neto dobit od 270-280 milijuna eura.

Kompanija je istaknula da ima veoma jaku bilancu i odličnu likvidnost u iznosu od 1,5 milijardi eura gotovine na kraju ožujka 2020, te da očekuje da će, kada se tržište normalizira, ostati pri svojim planovima o povećanju kapaciteta od 15 posto godišnje, u prosjeku.

Iz WizzAira dodaju da će zbog financijskih utjecaja pandemije koronavirusa kompanija morati proglasiti 1.000 radnika za tehnološki višak, što predstavlja smanjenje radne snage za 19 posto.

Tagovi: WizzAir,
PROČITAJ I OVO
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE