GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u utorak da je za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, odnosno 11 kilometara dugu dionicu od Lekenika do čvora Siska, pristiglo devet ponuda, a vrijednost tih ponuda kreće se od 281 milijun kuna do 365 milijuna kuna (bez PDV-a).

HAC je početkom ožujka raspisao javno nadmetanje za dionicu Lekenik-čvor Sisak, a njena je procijenjena vrijednost 300 milijuna kuna.

Tijekom postupka javnog nadmetanja u nekoliko navrata uložene su žalbe, od kojih većina nije prihvaćena, no značajno su usporile cijeli postupak, podsjećaju iz HAC-a, u kojem su ponude za izvođače javno otvorene danas, u 12 sati.

Po podacima iz priopćenja HAC-a, od ukupno devet zaprimljenih ponuda najnižu cijenu na natječaju je ponudila zajednica ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, u iznosu od 281,3 milijuna kuna (sve su ponude bez PDV-a), dok je najskuplja ponuda tvrtka Swietelsky d.o.o., čiji je osnivač istoimena austrijska tvrtka, u vrijednosti 365,1 milijun kuna.

Zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski RDE i hrvatska tvrtka GP Krk poslala je ponudu u vrijednosti 349,4 milijuna kuna.

Ponude za dionicu Lekenik-čvor Sisak poslalo je i austrijski Strabag AG (u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o.), a ona je vrijedna 299,7 milijuna kuna.

Zajednica ponuditelja Kamgrad, Kolektor Koling i Zagorje gradnja za taj je posao poslala ponudu vrijednu 341,2 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja GIP Pionir i Hering ponudu u vrijednosti 343,1 milijun kuna.

Tvrtka Beton, čiji je osnivač istoimena makedonska tvrtka, izišla je s ponudom od 319,5 milijuna kuna, slovenska Gorenjska gradbena družba s ponudom od 360,8 milijuna kuna, a albanska tvrtka Gener 2 Shpk s ponudom vrijednom 293,7 milijuna kuna.

Iz HAC-a najavljuju da, nakon otvaranja ponuda, slijedi pregled, ocjena i usporedba dostavljenih ponuda, a potom i odluka o odabiru najpovoljnije ponude.

Procijenjena vrijednost izgradnje dionice od Lekenika do čvora Siska iznosi 300 milijuna kuna s rokom izvođenja radova od 24 mjeseca.

Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstva za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: dionica Lekenik-čvor Sisak, Strabag, GP Krk, Kamgrad, Kolektor Koling, Zagorje gradnjaBeton, autocesta Zagreb-Sisak
PROČITAJ I OVO
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
PROBLEMI
Institut IGH nije dostavio garanciju: Poništen natječaj u Makedoniji
SKOPJE - Javno poduzeće za državne ceste (JPDP) Sjeverne Makedonije poništilo je natječaj vrijedan 22,6 miliona eura na kojem je za nadzor izgradnje novih autocesta u ovoj zemlji izabrana tvrtka IGH Institut iz Zagreba, zajedno sa Institutom za ceste sa sjedištem u Velesu, tvrdi makedonski portal Faktor.
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
OČEKIVANJA
Splitska zračna luka očekuje dva milijuna putnika do kraja kolovoza
SPLIT - Splitska gradska i zrakoplovna luka i u drugom kolovoškom vikendu očekuju na desetke tisuća putnika, a iako je u zračnoj luci više putnika u odlasku nego u dolasku procjenjuju da su brojke dobre i da će do kraja mjeseca ostvariti dva milijuna putnika.
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura
AKVIZICIJE
Britanski Entain preuzima SuperSport za 920 milijuna eura

ZAGREB - Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport.

Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
LUKE
Ukrajina zainteresovana za kapacitete Luke Bar
PODGORICA – Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore dostavilo je Ambasadi Ukrajine u Podgorici informaciju o kapacitetima Luke Bar, a povodom njihove zainteresovanosti za sve vrste pretovara suvih tereta, tečnih tereta i kontejnera, odnosno za žitarice, naftne derivate i druge vrste robe u ovoj fazi, saopšteno je portalu podgoričkog Dana iz ovog resora.
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
GOSPODARSKI PREGLED
Osniva se sve manje, a briše sve više tvrtki
ZAGREB - Fininfo.hr donosi pregled najznačajnijih gospodarskih aktivnosti za razdoblje druge polovice srpnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE