GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda

Za gradnju dionice Lekenik-čvor Sisak devet ponuda
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2021 / 15:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatske autoceste (HAC) objavile su u utorak da je za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, odnosno 11 kilometara dugu dionicu od Lekenika do čvora Siska, pristiglo devet ponuda, a vrijednost tih ponuda kreće se od 281 milijun kuna do 365 milijuna kuna (bez PDV-a).

HAC je početkom ožujka raspisao javno nadmetanje za dionicu Lekenik-čvor Sisak, a njena je procijenjena vrijednost 300 milijuna kuna.

Tijekom postupka javnog nadmetanja u nekoliko navrata uložene su žalbe, od kojih većina nije prihvaćena, no značajno su usporile cijeli postupak, podsjećaju iz HAC-a, u kojem su ponude za izvođače javno otvorene danas, u 12 sati.

Po podacima iz priopćenja HAC-a, od ukupno devet zaprimljenih ponuda najnižu cijenu na natječaju je ponudila zajednica ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, u iznosu od 281,3 milijuna kuna (sve su ponude bez PDV-a), dok je najskuplja ponuda tvrtka Swietelsky d.o.o., čiji je osnivač istoimena austrijska tvrtka, u vrijednosti 365,1 milijun kuna.

Zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski RDE i hrvatska tvrtka GP Krk poslala je ponudu u vrijednosti 349,4 milijuna kuna.

Ponude za dionicu Lekenik-čvor Sisak poslalo je i austrijski Strabag AG (u zajednici s tvrtkom Strabag d.o.o.), a ona je vrijedna 299,7 milijuna kuna.

Zajednica ponuditelja Kamgrad, Kolektor Koling i Zagorje gradnja za taj je posao poslala ponudu vrijednu 341,2 milijuna kuna, a zajednica ponuditelja GIP Pionir i Hering ponudu u vrijednosti 343,1 milijun kuna.

Tvrtka Beton, čiji je osnivač istoimena makedonska tvrtka, izišla je s ponudom od 319,5 milijuna kuna, slovenska Gorenjska gradbena družba s ponudom od 360,8 milijuna kuna, a albanska tvrtka Gener 2 Shpk s ponudom vrijednom 293,7 milijuna kuna.

Iz HAC-a najavljuju da, nakon otvaranja ponuda, slijedi pregled, ocjena i usporedba dostavljenih ponuda, a potom i odluka o odabiru najpovoljnije ponude.

Procijenjena vrijednost izgradnje dionice od Lekenika do čvora Siska iznosi 300 milijuna kuna s rokom izvođenja radova od 24 mjeseca.

Hrvatske autoceste osigurale su u cijelosti sredstva za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb- Sisak bez dodatnog zaduživanja, zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: dionica Lekenik-čvor Sisak, Strabag, GP Krk, Kamgrad, Kolektor Koling, Zagorje gradnjaBeton, autocesta Zagreb-Sisak
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE