GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za Hrvatsku najavljene brojne ljetne aviolinije iz Europe

Za Hrvatsku najavljene brojne ljetne aviolinije iz Europe
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2020 / 12:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Za Hrvatsku su za ljetne mjesece najavljene brojne aviolinije na zračne luke Zageb, Split, Rijeka, Zadar i Pula s raznih tržišta, a najviše iz Njemačke, Beneluxa i Francuske, najavili su u četvrtak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Hrvatska se, kako ocjenjuju iz HTZ-a na temelju informacija koje su prikupili putem svojih stranih predstavništava, unatoč pandemiji zbog odlične epidemiološke situacije na međunarodnom tržištu dodatno pozicionirala kao sigurna i poželjna turistička destinacija, pa se stoga najavljuju i aviolinije.

"Najviše letova najavljeno je za drugu polovinu lipnja i početak srpnja za zračne luke Split i Dubrovnik te Zadar, Pulu, Zagreb i Rijeku, a iako se većina turističkog prometa ili oko 75 posto ostvaruje kroz dolaske turista automobilima, ipak zadnjih godina se Hrvatska pozicionirala i kao aviodestinacija, što je sada posebice važno kada se svojom ponudom, sigurnošću, ali i prometnom dostupnošću moramo izboriti za svoj udio na turističkom tržištu", ističe direktor HTZ.a Kristjan Staničić.

Smatra i da će ponovno 'buđenje' zračnog prometa pomoći hrvatskim turizmu i destinacijama, pogotovo Dubrovniku, koji je prilično 'ovisan' o avio dolascima turista, ali i Splitu da budu dostupniji.

Iz HTZ-a iznose da su među najavljenim linijama za Split letovi Austrian Airlinesa iz Austrije, zatim letovi Luxairtoursa, Transavie i easyJeta iz Beneluxa, Transavie i easyJeta iz Francuske, Condora i Eurowingsa iz Njemačke, easyJeta i Wizz Aira iz Velike Britanije i drugi, a kažu da je i potvrđen let Croatia Airlinesa koji će Split povezivati s Rimom od sredine lipnja.

Za Dubrovnik su najavljeni letovi Austrian Airlinesa iz Austrije, Luxairtoursa, TUI-ja, easyJeta i Brussels Airlinesa iz Beneluxa, Transavie i easyJeta iz Francuske, a najavljeni su i letovi iz Njemačke, Mađarske, Norveške, Švedske i Danske.

Prema najavama, Ryanair, Luxairtours i easyJet će povezivati Zadar s Beneluxom, kao i sa njemačkim Stuttgartom, Berlinom, Düsseldorfom, Karlsruheom i Kölnom.

Pula će prema najavama, uz ostalo, biti povezana letovima Ryanaira, Luxairtoursa i easyJeta s Beneluxom, a najavljeni su i letovi iz Pariza, Frankfurta, Düsseldorfa i Londona.

Za zračne luke Rijeka i Zagreb najavljeni su letovi iz Njemačke, Velike Britanije i Beneluxa.

Za Croatia Airlines iz HTZ napominju da će uz postojeće međunarodne linije iz Zagreba prema Frankfurtu, Amsterdamu, Kopenhagenu i Zürichu, od 15. lipnja nude letove iz Zagreba prema Bruxellesu, Münchenu, Sarajevu, Londonu i Rimu, a od 16. lipnja nude letove i za Dublin te od 18. lipnja za Beč.

Najvaljene avilonije ili ponuda letova pojedinih aviokompanija na neke zračne luke i inače u zračnom prijevizu ne znače i da će njima doći putnici niti da će avioni biti puni, što ovisi o rezervacijama i punjenju letova, o čemu iz HTZ-a za sada, kao ni iz nacioanlnog avioprijevoznika Croatia Airlinesa ne iznose podatke, oism očekivanja da će na letovima biti i putnika.

Tagovi: hrvatski turizam, zračni prijevoz, Croatia Airlines, Luxairtours, Austrian Airlines, easyJet, Transavia, Ryanair, Eurowings, Wizz Air,Kristjan Staničić, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Pula, Zračna luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE