GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za Uljanik stiglo više od jedne ponude

Za Uljanik stiglo više od jedne ponude
PONUDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2023 / 13:19
Autor: SEEbiz
PULA - Stiglo je više od jedne ponude za kupnju Uljanika, a njihov točan broj i imena ponuditelja mogli bi se saznati idućeg tjedna. To je kratak komentar koji smo jučer doznali od pouzdanog izvora iz Uljanika.

Dok nema službenih potvrda preostaje nam da se pouzdamo jedino u informacije koje doznajemo neslužbenim kanalima.

Dobra je vijest da ima interesenata koji žele nastaviti tradiciju gradnje brodova u Uljaniku i da su tu namjeru iskazali već u prvom krugu. Još je bolja vijest da ih ima više od jednog, jer se time otvara mogućnost da čitav postupak uspješno završi u slučaju da neki ponuditelj odustane.

Više od jedne ponude može značiti i da bi moglo doći do nadmetanja među njima pa da se postigne cijena koja je veća od ponuđenih 27,64 milijuna eura ili 208,2 milijuna kuna.

Ipak, ne treba biti previše optimističan jer to što su u Uljanik stigle kuverte ne znači da su sve ponude pravovaljane, i to se danas planira ispitati. Nakon toga će se utvrditi vrijeme kada će potencijalni ulagači moći izvršiti dubinsko snimanje (due dilligence), a koje treba biti dovršeno do 2. ožujka. I potom dolazi najbitniji datum u čitavom procesu javnog prikupljanja ponuda. To je 13. ožujak kada je rok za predaju obvezujućih ponuda.

Dakle, ponude pristigle jučer samo daju priliku ulagačima da sudjeluju u nadmetanju, ali to i ne trebaju učiniti ako procijene da im se ne isplati.

Do jučer su potencijalni ulagači trebali priložiti potvrdu o uplati 1.327 eura, a da bi ostali za stolom gdje se odlučuje sudbina Uljanika trebati će povećati ulog tisuću puta i 13. ožujka dostaviti potvrdu o uplati jamstva vrijednog 1,32 milijuna eura.

Tagovi: Uljanik, Uljanik brodogradnja 1856, Centar za restrukturiranje i prodaju, Loris Rak
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE