GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda

Za zakup Željezare Nikšić stigla jedna ponuda
ZAKUP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2024 / 09:56
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Na drugi međunarodni javni poziv za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare stigla je jedna ponuda.

To je zvanično rečeno "Vijestima" iz Elektroprivrede (EPCG).

EPCG je drugi javni poziv za koji su ponude mogle da se dostavljaju danas do deset sati raspisao 28. marta.

"Do 10 sati stigla je jedna ponuda. Otvaranje će biti u srijedu kako bi se vidjelo da li će možda pristići poštom još neka ponuda", kazali su danas iz državne energetske kompanije.

Na prvi poziv za zakup željezarinih poziva stigle su tri prijave – švajcarske kompanije 8B Capital S.A, konzorcijuma koji čini nikšićka firma Neksan Miodraga Dake Davidovića, kineska Universal Energy i češka Energy & Industrial Management Advisory Services i švedskog konzorcijuma Kvalitets Bygg - Uber Nordic. Dva konzorcijuma su potom isključena iz nadmetanja za Željezaru jer su ovi potencijalni investitori tražili određene uslove koji nije moguće ispuniti, pa je u igri ostala samo švajcarska kompanija sa kojom su nastavljeni razgovori, ali i ta ponuda nije prihvaćena zbog tehničkih nedostataka.

U drugom javnom pozivu je navedeno da će Komisija EPCG podnosiocima prispjelih ponuda uputiti poziv za pregovaranje.

"Prednost prilikom odabira poslovnog partnera imaće kompanije koje svoju proizvodnu agendu temelje na proizvodnji tzv. “zelenog čelika” i koje dostave plan razvoja proizvodnih pogona Čeličana i Kovačnica za narednih pet godina godina, s akcentom na planirane investicije (unapređenje postojeće proizvodnje sa tehničko-tehnološkog aspekta i eventualna ulaganja u nova proizvodna postrojenja). Minimalni rok za pokretanje proizvodnje koji ponuđač može ponuditi je šest mjeseci, dok je maksimalni rok za pokretanje proizvodnje koji ponuđač može ponuditi 12 mjeseci. Ako ponuđač ponudi rok za pokretanje proizvodnje koji je duži od 12 mjeseci, taj ponuđač neće biti razmatran", definisano je u pozivu.

Minimalni period zakupa koji ponuđač može ponuditi je pet godina. Precizirano je da će maksimalni broj bodova će dobiti ponuđač koji ponudi zakup na 10 godina i duži (period zakupa ne može biti kraći od pet godina), a ako ponuđač ponudi zakup koji je kraći od pet godina, neće dobiti bodove u ovoj kategoriji.

Tagovi: ŽELJEZARA, NIKŠIĆ, EPCG, DAVIDOVIĆ, 8B CAPITAL
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE