GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2022 / 18:30
Autor: SEEbiz / H
ZADAR - Zadarski javni prijevoznik Liburnija d.o.o. nabavila je 21 autobus, ukupno vijedan gotovo 50 milijuna kuna, kojim će zamijeniti dio zastarjelog voznog parka, izvijestili su u ponedjeljak iz te prijevozničke tvrtke.

Novi autobusi nabavljeni su nakon provedenog javnog natječaja,

Društvo Autobus d.o.o. iz Zagreba dostavilo je najpovoljniju ponudu za nabavu 12 prigradskih visokopodnih autobusa dužine 12 metara i jednog prigradskog visokopodnog autobusa s podiznom rampom za invalide marke Iveco, tipa Crossway line.

Proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2, prilagođeni su osobama s invaliditetom, isporučeni su i uskoro će biti pušteni u promet.

U voznom parku Liburnija ima 88 autobusa, 30 starijih od 15 godina. Osim što su nedovoljno prilagođeni potrebama putnika i otežavaju pristup osjetljivim skupinama (osobe s invaliditetom, djeca, starije osobe itd.), prešli su više od 25,5 milijuna kilometara. Nakon isporuke novih, najstariji autobusi bit će rashodovani pa će prosječna starost vozila koja su u dnevnoj upotrebi biti ispod pet godina, navodi se u priopćenju.

Nabava novih autobusa financirana je u okviru Drugog poziva za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava dana 14. svibnja 2021. potpisali su Liburnija d.o.o., Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Projekt nabave 21 novog autobusa vrijedan je ukupno 49.450.000,00 kuna, od čega je 33.500.000,00 kuna bespovratnih EU sredstava iz Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu usluge javnog prijevoza građanima na području grada Zadra i prigradskih mjesta i naselja, povećati dostupnost usluge javnog prijevoza, te smanjiti štetan utjecaj na okoliš i emisije CO2.

Na provedenom natječaju najpovoljniju ponudu za nabavu šest niskopodnih gradskih autobusa marke Mercedes-Benz, dužine 12 metara, te dva prigradska visokopodna autobusa Mercedes Benz, dužine 15 metara, dostavilo je društvo Jolly auto line d.o.o., koje će autobuse Liburniji isporučiti najkasnije za godinu dana od potpisa ugovora.

Svi autobusi proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2 te su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Tagovi: Liburnija d.o.o., Mercedes-, Jolly auto line d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Dunav osiguranje sutra isplaćuje dividende za 2021.
DIVIDENDA
Dunav osiguranje sutra isplaćuje dividende za 2021.
BEOGRAD – Kompanija Dunav osiguranje obavestila je akcionare da će sutra biti isplaćena ukupna dividenda za 2021. godinu od 1,57 milijardi dinara, što je po akciji bruto iznos od 103,4 dinara.
Otvoren Grand hotel View u Postirama
HOTELI
Otvoren Grand hotel View u Postirama
POSTIRE - – Impozantni novi Grand Hotel View, smješten u pitoresknim Postirima na Braču, primio je svoje prve goste. Sjajna proslava otvorenja okupila je brojna poznata lica iz javnog, gospodarskog i političkog života Hrvatske, a za dobru atmosferu pobrinula se glazbenica i rođena Bračanka Gina.
Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
PRODAJA
Mađarski vlasnici prodali 45 posto udjela u NovaTV24
LJUBLJANA - Nakon što je tvrtka Nova obzorja, koja izdaje Demokraciju, dobila novog većinskog vlasnika, do vlasničkih promjena dolazi i u NovaTV24.si, koja izdaje program NovaTV24.
Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
POSLOVI
Metitu posao realizacije projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu
BEOGRAD - Grad Zrenjanin će dobiti najsavremenije postrojenje za prečišćavanje vode koje će doneti trajno i održivo rešenje za građane suočene sa dugogodišnjim problemima u vodosnabdevanju.
Lučić: Telekom Srbija najspremniji za 5G mrežu
5G
Lučić: Telekom Srbija najspremniji za 5G mrežu
BEOGRAD – Telekom Srbija je najspremniji za uvođenje 5G mreže, emitovanje međunarodnih obveznica se može očekivati krajem godine, a o poverenju u poslovanje nacionalnog operatera govori i to što EIB i poslovne banke ne traže garancije za kreditne ugovore sa Telekomom, rekao je danas Tanjugu generalni direktor Vladimir Lučić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE