GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus

Zadarski javni prijevoznik Liburnija nabavila 21 autobus
AUTOBUSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.03.2022 / 18:30
Autor: SEEbiz / H
ZADAR - Zadarski javni prijevoznik Liburnija d.o.o. nabavila je 21 autobus, ukupno vijedan gotovo 50 milijuna kuna, kojim će zamijeniti dio zastarjelog voznog parka, izvijestili su u ponedjeljak iz te prijevozničke tvrtke.

Novi autobusi nabavljeni su nakon provedenog javnog natječaja,

Društvo Autobus d.o.o. iz Zagreba dostavilo je najpovoljniju ponudu za nabavu 12 prigradskih visokopodnih autobusa dužine 12 metara i jednog prigradskog visokopodnog autobusa s podiznom rampom za invalide marke Iveco, tipa Crossway line.

Proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2, prilagođeni su osobama s invaliditetom, isporučeni su i uskoro će biti pušteni u promet.

U voznom parku Liburnija ima 88 autobusa, 30 starijih od 15 godina. Osim što su nedovoljno prilagođeni potrebama putnika i otežavaju pristup osjetljivim skupinama (osobe s invaliditetom, djeca, starije osobe itd.), prešli su više od 25,5 milijuna kilometara. Nakon isporuke novih, najstariji autobusi bit će rashodovani pa će prosječna starost vozila koja su u dnevnoj upotrebi biti ispod pet godina, navodi se u priopćenju.

Nabava novih autobusa financirana je u okviru Drugog poziva za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava dana 14. svibnja 2021. potpisali su Liburnija d.o.o., Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Projekt nabave 21 novog autobusa vrijedan je ukupno 49.450.000,00 kuna, od čega je 33.500.000,00 kuna bespovratnih EU sredstava iz Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu usluge javnog prijevoza građanima na području grada Zadra i prigradskih mjesta i naselja, povećati dostupnost usluge javnog prijevoza, te smanjiti štetan utjecaj na okoliš i emisije CO2.

Na provedenom natječaju najpovoljniju ponudu za nabavu šest niskopodnih gradskih autobusa marke Mercedes-Benz, dužine 12 metara, te dva prigradska visokopodna autobusa Mercedes Benz, dužine 15 metara, dostavilo je društvo Jolly auto line d.o.o., koje će autobuse Liburniji isporučiti najkasnije za godinu dana od potpisa ugovora.

Svi autobusi proizvedeni su prema normi EURO VI s niskom emisijom CO2 te su prilagođeni osobama s invaliditetom.

Tagovi: Liburnija d.o.o., Mercedes-, Jolly auto line d.o.o.
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE