GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebački holding grupa značajno smanjila gubitak

Zagrebački holding grupa značajno smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.09.2021 / 13:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački Holding Grupa u prvom polugodištu zabilježio je gubitak od 60,8 milijuna kuna, što je znatno manje nego u istom lanjskom razdoblju kada je minus iznosio 139,6 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće objavljeno na Zagrebačkoj burzi.

Grupu Zagrebački holding čine Zagrebački holding d.o.o., u potpunom vlasništvu Grada Zagreba te njegovih 14 podružnica i 8 tvrtki i ustanova.

Ukupni prihodi Grupe u prvih šest mjeseci dosegnuli su 2,02 milijarde kuna te su bili 7 posto veći nego u istom lanjskom razdoblju, dok su rashodi iznosili 20,8 milijardi kuna ili 3 posto više.

Pritom su prihodi iz poslovnih aktivnosti iznosili 1,96 milijardi kuna, što je 7,4 posto više nego u istom razdoblju godinu ranije, a rezultat je oporavka gospodarstva.

Kako se dalje navodi u komentaru Uprave, najznačajniji rast poslovnih prihoda Grupe ostvaren je u energetskim djelatnostima opskrbe i distribucije plina, prvenstveno zbog širenja na nova distribucijska područja te uslijed 11 posto više isporučenih količina plina. Uz povećanje tarifnih stavki za distribuiranu količinu od pet posto, to je rezultiralo povećanjem poslovnih prihoda Grupe za 24,7 milijuna kuna ili 16 posto u odnosu na lani.

Istodobno, materijalni troškovi i troškovi usluga porasli su 28,2 milijuna kuna ili 3 posto na razini Grupe.

Na ukupan rezultat Grupe, pak, i nadalje velik utjecaj ima podružnica Čistoća, koja je u prvom polugodištu poslovala s gubitkom od 85,7 milijuna kuna.

Krajem lipnja ove godine Grupa je imala 7.765 zaposlenika. Troškovi osoblja Grupe u prvih šest mjeseci iznosili su 611 milijuna kuna ili 12 milijuna više nego lani.

U tom razdoblju investicije Grupe dosegnule su 146,5 milijuna kuna, a još 26,2 milijuna kuna uložilo se u izgradnju objekata javne namjene koje se realiziraju za Grad Zagreb i izgradnju naselja Podbrežje.

Sam Zagrebački holding d.o.o. u prvom polugodištu imao je gubitak od 81 milijun kuna, što je 30 posto manje nego u istom razdoblju lani, kada je gubitak dosegnuo 116,2 milijuna kuna.

Pritom su ukupni prihodi tog trgovačkog društva porasli 2 posto, na 875 milijuna kuna, a rashodi smanjeni za 1 posto, na 956 milijuna kuna.

U izvješću se još ističe da je upravljanje Zagrebačkim holdingom u lipnju preuzela nova Uprava te da je pred njom niz zahtjevnih zadaća - financijsko stabiliziranje i upravljanje dugom, kontrola i smanjivanje troškova, širenje ponude za porast prihoda, organizacijsko restrukturiranje sustava, preokret s pada na rast produktivnosti i dr., sve u cilju učinkovitog osiguranja javnih dobara i usluga za građane i gospodarstvo.

Tagovi: Zagrebački holding,
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE