GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia

Zaključena 60 milijuna eura vrijedna investicija EBRD-a u društvo M Plus Croatia
KONSOLIDACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.05.2024 / 16:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Investicija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Business Process Outsourcing (BPO) poslovnu vertikalu Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL), vrijedna 60 milijuna eura, dobila je regulatorna odobrenja nadležnih vlasti te je zaključena 21. svibnja.

Osnažena ovim ulaganjem, Mplus Grupa će nastaviti sa širenjem poslovanja i konsolidacijom svoje strateške pozicije na međunarodnom BPO tržištu.

Ekspertna pojačanja Mplus timu

Paralelno sa zaključenjem investicije, Mplus je objavio i pridruživanje dvoje vrhunskih stručnjaka nadzornom i savjetodavnom odboru društva M Plus Croatia koji su imenovani od strane EBRD-a – riječ je o Stephanie Wilson i Derwynu Jonesu.

Stephanie i Derwyn će svojom stručnošću i znanjem o BPO industriji doprinijeti rastu i razvoju Customer Experience (CX) i BPO divizije Mplus Grupe.

„Temeljem svoje bogate ekspertize u BPO industriji, ali i iskustvom kad je riječ o korporativnim financijama, Stephanie i Derwyn će u novim ulogama biti u poziciji doprinositi strateškom usmjerenju kompanije i okviru u sklopu kojeg će Mplus ostvariti daljnji rast na BPO tržištu. Izuzetno nam je zadovoljstvo primiti dvoje tako renomiranih međunarodnih profesionalaca u Mplus tim“, izjavio je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d.).

„Osjećam se počašćeno što ću imati priliku raditi s tako posvećenom grupom profesionalaca. Moj rad u Mplusu bit će usmjeren na poticanje daljnjeg razvoja BPO vertikale Mplusa, uz naglasak na održavanje, ali i podizanje, kad će to biti moguće, best practice standarda korporativnog upravljanja. Namjeravam doprinijeti Mplusu svojim znanjem, iskustvom i strateškim uvidima, kako bismo identificirali prilike za rast, optimizirali poslovne procese i osigurali da ostvarujemo izvrsnost u pružanju usluga našim klijentima“, izjavila je Stephanie Wilson, nova članica nadzornog i savjetodavnog odbora društva M Plus Croatia, s višegodišnjim iskustvom u BPO industriji, koje uključuje i C-level angažmane u Teleperformanceu i Firstsourceu.

„Veseli me što se pridružujem tako uspješnom i energetičnom timu! Kao član savjetodavnog odbora, jedan od mojih primarnih ciljeva bit će osigurati dugoročni uspjeh Mplusa. Vjerujem da zajedničkim naporima možemo postići izvanredne rezultate i ostvariti viziju pozicioniranja Mplusa kao vodećeg pružatelja BPO usluga na tržištu. Aktivno ću raditi i na tome da se osigura konstruktivan dijalog s dioničarima“, izjavio je Derwyn Jones, novi član savjetodavnog odbora društva M Plus Croatia, koji iza sebe ima veći broj mandata na pozicijama u BPO kompanijama kao što su Sitel, Ultracomms i Parseq, ali i široko znanje kad su u pitanju M&A i razvoj poslovne strategije.

O Stephanie Wilson

Stephanie Wilson je iskusna profesionalka s bogatom i uspješnom karijerom u BPO industriji koja traje više od 30 godina. Karijeru je započela kao voditeljica korisničke službe za veliku FMCG tvrtku, a zatim je obnašala više rukovodećih uloga u kojima je nadzirala operativne isporuke u širokom spektru industrijskih vertikala. U svojoj ulozi glavne direktorice za klijente u EMEA regiji za Teleperformance, bila je odgovorna za uspostavljanje i razvoj strateških angažmana s velikim globalnim klijentima u regiji. Prije nego što se pridružila Teleperformanceu, bila je na nizu vodećih pozicija, uključujući onu glavne direktorice za operacije u Firstsourceu, generalne direktorice upravljanih usluga u TSYS-u te raznim pozicijama u Convergysu. Stephanie je radila u brojnim zemljama Europe i svijeta, a živi u Ujedinjenom Kraljevstvu.

O Derwynu Jonesu

Derwyn Jones ima više od 35 godina iskustva u BPO i IT industriji, obnašajući najviše funkcije u globalnim tvrtkama u SAD-u i Europi. U Dell-u, BT-u i SITEL-u, radio je na izvršnim pozicijama. Karijera mu je obilježena Tijekom svoje karijere, Derwyn je imao ključnu ulogu u upravljanju rastom i transformacijom nekoliko značajnih tvrtki, uključujući Ultracomms i Connect Assist. S izraženim fokusom na poslovnu strategiju, M&A te razvoj proizvoda, dokazano ostvaruje financijske ciljeve na različitim tržištima, uključujući UK, Europu i SAD. Njegov stil menadžmenta karakterizira talent za izgradnju i vođenje međunarodnih timova, stvaranje jasnih strategija te vješta komunikacija s različitim dionicima.

Tagovi: MPlus, EBRD, HORVAT, WILSON, JONES
PROČITAJ I OVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
POSLOVI
Končaru posao na Cipru vrijedan 13,7 milijuna eura
ZAGREB - Končar je u četvrtak s Ciparskom Elektroprivredom (Electricity Authotrity of Cyprus – EAC) sklopio ugovor za rekonstrukciju energetskih postrojenja na Cipru, vrijedan 13,7 milijuna eura, objavio je Končar putem Zagrebačke burze.
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
SKOK
Novartisova dobit u tromjesečju veća za milijardu dolara
ŽENEVA - Švicarski farmaceutski div Novartis, koji je prisutan i u Sloveniji, u drugom je ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto dobit od 3,2 milijarde dolara, u usporedbi s 2,2 milijarde dolara u istom razdoblju godinu ranije.
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
DRUGI KVARTAL
Nokia podbacila zbog pada potražnje iz Indije
HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia imao je teško drugo tromjesečje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE