GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zakomplicirao se Krašev postupak istiskivanja manjinskih dioničara u Miri

Zakomplicirao se Krašev postupak istiskivanja manjinskih dioničara u Miri
SUDSKI SPOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 08:53
Autor: SEEbiz / indikator.ba
PRIJEDOR - Postupak istiskivanja manjinskih dioničara u prijedorskoj Miri, koji je pokrenuo zagrebački Kraš malo se zakomplicirao.

Skupština dioničara Mire je na sjednici 29. lipnja donijela je odluku o prenosu dionica manjinskih dioničara na otkupitelja, ali je 3. kolovoza stiglo uvjerenje Okružnog privrednog suda u Prijedoru da se pred sudom vodi postupak radi pobijanja ove odluke.

- Iz tog razloga ne postoji mogućnost da se izvrši registracija navedene odluke niti da se okonča postupak u Centralnom registru hartija od vrijednosti do okončanja sudskog spora, navodi se u obavijesti Mire koja je dostavljena Banjalučkoj berzi.

Zagrebački Kraš je vlasnik 17.861.370 dionica Mire, što predstavlja 96,68 posto učešća u osnovnom kapitalu društva. Prema skupštinskoj odluci, Kraš se obavezuje da će manjinskim dioničarima isplatiti novčanu naknadu za prijenos dionica u iznosu od 1,283 KM po dionici, uvećanu za iznos zatezne kamate obračunate od dana registracije odluke u sudskom registru.

Kraš je manjinskim dioničarima učinio dostupnim pisani izvještaj u kojem je navedeno obrazloženje o primjerenosti naknade u novcu koju će isplatiti manjinskim dioničarima. Reviziju primjerenosti visine naknade, koju Kraš nudi, izvršilo je Društvo za reviziju i konsalting "VRALAUDIT" d.o.o. Banjaluka. Osigurana je i bankarska garancija kojom se garantuje da će Kraš manjinskim dioničarima isplatiti naknade uvećane za pripadajuće kamate.

Manjinski dioničari očigledno nisu bili zadovoljni te su iskoristili pravo da mogu pobijati odluku o prenosu dionica u roku od 30 dana od dana njenog donošenja, a da sudsko preispitivanje naknade mogu zahtijevati u roku od 30 dana od dana upisivanja odluke u sudski registar Okružnog suda u Prijedoru.

Stoga će pokrenuti postupak istiskivanja manjinskih dioničara morati sačekati ishod sudskog spora.

Tagovi: Mira Prijedor, Kraš, Banjalučka berza, istiskivanje, squeeze out
PROČITAJ I OVO
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
NA UDARU
Pilane u regiji pod žestokim udarom krize
SLAVONSKI BROD - Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Slavonskom je Brodu otvorila Kongres pilanara jugoistočne Europe.
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
INTERES
Više zainteresiranih za preuzimanje kosovskog Ipka
LJUBLJANA - Ovoga je tjedna istekao rok kojeg je odredio Telekom Slovenije za predaju obvezujućih ponuda za preuzimanje kosovskog telekom operatera Ipka.
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
ROKOVI
Ikea se ove godine u Ljubljani ipak neće otvoriti
LJUBLJANA - Švedski div namještaja Ikea ove godine neće otvoriti svoju prvu trgovinu u Ljubljani.
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
META PREUZIMANJA
Apollo i Caesars žele preuzeti William Hill
LONDON - Apollo i Caesars žele preuzeti lanac britanskih kladionica William Hill, piše Reuters.
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
NELIKVIDNOST
Dugovi bolnica ponovno premašili četiri milijarde kuna
ZAGREB – Unatoč izvanrednoj uplati od 500 milijuna kuna sanacijskih sredstava u srpnju, dug bolnica ponovno je premašio četiri milijarde kuna, upozorili su danas iz Udruženja trgovine na veliko farmaceutskim proizvodima i ortopedskim pomagalima Hrvatske gospodarske komore (HGK).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE