GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zastava oružje: U 2020. novi ugovori vredni 95 miliona dolara

Zastava oružje: U 2020. novi ugovori vredni 95 miliona dolara
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Vrednost novih ugovora fabrike Zastava oružje u toku 2020. godine je 95 miliona dolara, čime je osigurano stabilno poslovanje u narednom periodu, saopšteno je iz te fabrike.

Kako je navedeno, projektovana realizacija do kraja 2020. godine biće veća za oko 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom 2020. godine, kako se navodi, završena su ispitivanja Modularne puške M-19, koja postaje deo naoružanja Vojske Srbije, a za potrebe vojske u toku je ispitivanje pištolja, snajperskih i dalekometnih pušaka i puškomitraljeza.

Iz fabrike su saopštili da su poslovanje i rad fabrike suočeni sa brojnim problemima usled pandemije virusa kovid 19, posebno tokom vanrednog stanja.

“Bili su prekinuti normalni tokovi snabdevanja repromaterijalima i značajno otežana, u nekim slučajevima čak i onemogućena isporuka gotovih proizvoda” navode.

I pored teškoća izazvanih pandemijom virusa korona, u fabrici su ovu godinu ocenili “uspešnom, jer je održan kontinuitet i povećan obim proizvodnje”.

Modernizacija procesa proizvodnje i stvaranje uslova za veća ugovaranja biće težište rada fabrike u narednom periodu, navodi se u saopštenju fabrike Zastava oružje, koj se oglasila povodom sutrašnjeg Dana fabrike koji neće biti proslavljen uobičajeno zbog epidemije.

U kragujevačkoj Topolivnici su 27. oktobra 1853. godine izlivene prve topovske cevi.

Fabrika je pre 167 godina utemeljila razvoj srpske industrije, jer su u proizvodnim pogonima primenjivane prve parne mašine, električno osvetljenje, standardi kvaliteta i brojne druge inovacije.

Tagovi: Zastava oružje, prodaja oružja
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE