GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog nedostatka čipova prijete problemi i sektoru bijele tehnike

Zbog nedostatka čipova prijete problemi i sektoru bijele tehnike
ČIPOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 07:55
Autor: SEEbiz / Dnevnik.si
LJUBLJANA - Osim što su važan segment auto industrije, čipovi su sastavni dio bijele tehnike i kućanskih aparata. Nestašica čipova uzrokuje probleme proizvođaču kućanskih aparata BSH Kućni aparati.

“Zbog problema s proizvodnjom čipova u Kini i SAD-u, situacija je bila loša početkom godine, a dodatni izazov je visok rast potražnje za kućanskim aparatima. Prošle godine grupa BSH imala je rast prodaje od 20%, a ove se godine procjenjuje da će biti čak 30%. Najveće usko grlo su čipovi i ostala elektronika. U Nazarju poslujemo normalno, ali imali smo i velikih izazova na pojedinačnim proizvodnim linijama, koje smo zbog nedostatka komponenata bili prisiljeni zaustaviti na tjedan dana ili manje “, kažu iz tvrtke  BSH Kućni aparati.

"Naši nabavni odjeli ove godine imaju puno operativnog posla, jer troše 80 posto vremena dobivajući sav potreban materijal za proizvodnju", rekao je Aleksander Zalaznik, generalni direktor Danfoss Tratea. Kazne za nepoštivanje propisa navodno se kreću od 400 do 1.000 eura. Kao rezultat, dolazi do kašnjenja s ispunjavanjem narudžbi ", kaže Zalaznik, koji procjenjuje da će ove godine zbog nedostatka različitih komponentnih materijala, posebno elektronike i plastike, izgubiti jedan do tri posto prometa.

Hisense Gorenje također je potvrdilo da su se problemi s opskrbom elektronike produbili u drugom tromjesečju godine i počeli uzrokovati poremećaje u proizvodnji.

Tagovi: bijela tehnika, čipovi, manjak čipova, Danfoss Trate, Hisense Gorenje
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE