GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zbog žalbe obustavljen tender za izgradnju tunela Hranjen koji će povezati Sarajevo i Goražde

Zbog žalbe obustavljen tender za izgradnju tunela Hranjen koji će povezati Sarajevo i Goražde
TENDERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2018 / 08:44
Autor: SEEbiz / Klix.ba
SARAJEVO - Obustavljen je tender za odabir izvođača radova na budućem tunelu Hranjen između Sarajeva i Goražda, a koji su Autoceste FBiH raspisale u aprilu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, riječ je o stadnardnoj proceduri u slučajevima kada se jedna od učesnica tendera požali na tok procesa. Tender nije poništen te se čeka mišljenje Ureda za žalbe po pitanju žalbe neimenovane kompanije.

Riječ je o tunelu koji će ležati na novoj trasi moderne ceste između glavnog grada BiH i Goražda. Putovanje između dva grada trebalo bi trajati svega 50 minuta, a najveća zasluga išla bi upravo tunelu Hranjen kojim će se zaobići planinski prevoji.

Tunel će biti dugačak šest kilometara i nalazit će se ispod planinskog masiva Hranjen. Cijela nova dionica Goražde-Hranjen-Hrenovica na kojoj se tunel i nalazi dugačka je 13,7 kilometara i ovaj projekt podrazumijeva skraćivanje aktuelnih putnih pravaca prema Goraždu za blizu 40 kilometara.

Tunel će imati glavnu cijev za dvosmjerni saobraćaj i jednu servisnu cijev, a radovi obuhvataju prilaz portalima, izradu privremenih portala i probijanje (podzemni iskop) glavne i servisne cijevi s izradom primarne podgrade.

Rok za završetak radova je 36 mjeseci, a procijenjena vrijednost prve faze izgradnje je 70.000.000 konvertibilnih maraka.

Tagovi: tunel Hranjen, Autoceste Federacije BiH
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE