GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željeznički ogranak luke Hamburg preuzeo Adria Rail grupu u Srbiji i Hrvatskoj

Željeznički ogranak luke Hamburg preuzeo Adria Rail grupu u Srbiji i Hrvatskoj
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.02.2024 / 12:18
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Metrans, željeznički ogranak dioničkog društva Hamburg Port and Logistics (HHLA), preuzeo je vlasništvo nad Adria Rail Grupom koja posluje na području Srbije i Hrvatske, čime je svoje poslovanje proširio i na regiju jugoistočne Europe.

HHLA je priopćila da će Metrans pružati usluge željezničkog prijevoza iz jadranske regije prema srednjoj i jugoistočnoj Europi, čime će pokrivati 70 posto kontejnerskog prijevoza iz Srbije i Hrvatske.

Adria Rail Grupa posjeduje i terminal u Inđiji s kojeg će Metransovi teretni vlakovi svakodnevno voziti prema riječkoj luci. Također, novi terminal u Inđiji povezan je s transportnim čvorištem Metransa u Budimpešti.

Još u ožujku 2023. Metrans je preuzeo 51% dionica Adria Rail Grupe, te je sada potpuni vlasnik.

Europska mreža Metransa proteže se od Sjevernog i Baltičkog mora do Jadranskog i Crnog mora te se kontinuirano širi, navodi se u priopćenju. U toj mreži Metrans svojim korisnicima nudi više od 650 redovnih veza vlakom tjedno.

Dodaje se i da se tvrtka Metrans, ulaganjem u suvremene električne lokomotive, električnu energiju iz obnovljivih izvora i električne dizalice na terminalima, već godinama zalaže za klimatske ciljeve te djeluje u prilog cilju koncerna HHLA da u potpunosti postane klimatski neutralan do 2040.

Tagovi: Adria Rail Group, Metrans, logistika, inđija, rijeka, hamburg
PROČITAJ I OVO
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
LUKE
Nautičke luke lani podigle prihode 12,1%
ZAGREB - U lukama nautičkog turizma na hrvatskom Jadranu u 2023. je ostvareno 12,1 posto više ukupnih prihoda nego 2022. ili 161 milijun eura (bez PDV-a), od čega kao i ranijih godina najviše od iznajmljivanje vezova, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS), koji pokazuju i pad broja plovila u tranzitu u tim lukama.
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
DIVIDENDA
Arena Hospitality Group odobrila dividendu od 0,75 eura
PULA - Arena Hospitality Grupa u četvrtak je održala Glavnu skupštinu dioničara na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti u obliku dividende.
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Končar D&ST objavio sjajne rezultate u prvom kvartalu
ANALIZA -  Prema izvješću, prihodi od prodaje porasli su za 36,1% na godišnjoj razini i iznosili su 97,2 milijuna eura.
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ODLAZAK
Sabina Škrtić napušta Energiu Naturalis
ZAGREB - Dugogodišnja članica uprave tvrtke Energia naturalis (ENNA) zadužena za korporativne odnose i poslovnu podršku Sabina Škrtić napušta svoju poziciju te daljnju karijeru planira posvetiti akademskom i poslovnom razvoju, javljaju iz ove tvrtke.
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
KAMP
Aminess otvorio camping resort na Pagu s pet zvjezdica
PAG – Aminess Hotels & Resorts, najbrže rastuća hotelska grupacija u Hrvatskoj, otvorila je camping resort s pet zvjezdica - Aminess Avalona Camping Resort 5*, projekt vrijedan 55 milijuna eura, smješten u Povljani na otoku Pagu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE