GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Željko Vučemil preuzima RIZ-Odašiljače

Željko Vučemil preuzima RIZ-Odašiljače
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.06.2021 / 19:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dvije tvrtke u vlasništvu Željka Vučemila, VMD Standard i Ivamil, podnijele su obvezujuću ponudu za dokapitalizaciju RIZ-Odašiljača u stečaju nakon što su obavile dubinsko snimanje ove tvrtke.

Vučemilove tvrtke kao zajednica ponuditelja jedine su se javile na javni poziv vjerovnika o povećanju temeljnog kapitala, pri čemu ponuda nije smjela biti niža od 55,1 milijun kuna.

Taj je iznos i ponudila zajednica ponuditelja koja se obavezala da će ga uplatiti jednokratno, nakon pravomoćnosti rješenja o potvrdi stečajnog plana, uz garanciju banke kao osiguranje obveze. Stečajni upravitelj Darko Šket, koji se inače i sam jako zalagao za model dokapitalizacije kako bi se tvrtka RIZ-Odašiljači izvukla iz stečaja, vjeruje da će se Skupština vjerovnika pozitivno izjasniti o obvezujućoj ponudi i Stečajnom planu.

Platformu za završne korake omogućit će predstojeća skupština vjerovnika, na kojoj bi se trebalo potvrditi na Trgovačkom sudu u Bjelovaru od početka postupak vođen u dobrom pravcu, sukladno volji vjerovnika, ali da sad ide prema kraju.

Naime, nakon što je prispjela obvezujuća ponuda, na prijedlog upravitelja TS je na dan 17. lipnja sazvao skupštinu vjerovnika, radi odluka o prihvaćanju obvezujuće ponude i utvrđivanja roka za predaju prijedloga Stečajnog plana stečajnom sucu.

Šket predlaže da se rok za predaju prijedloga Stečajnog plana utvrdi s danom 30. lipnja, i kaže, to je moguće jer je veliki dio već pripremljen te je već u srpnju moguće da će vjerovnici glasovati o usvajanju Stečajnog plana.

RIZ-Odašiljači u stečaju su od jeseni 2019. godine. Pretežiti vlasnik RIZ Odašiljača je država zastupana po Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) koji drži 55,05 posto udjela, a drugi najveći dioničar je udruga malih dioničara s 17 posto vlasništva. Od početka 2019. godine dioničari su izvršili kadrovske promjene i u Upravi i u Nadzornom odboru društva, no, sudeći prema razvoju situacije, bez željenog učinka.

Tagovi: Željko Vučemil preuzima RIZ-Odašiljači, Darko Šket, VMD Standard, Ivamil
PROČITAJ I OVO
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE