GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zepter: Uvijek si postavim tri pitanja prije nego što počnem raditi

Zepter: Uvijek si postavim tri pitanja prije nego što počnem raditi
KLJUČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / indikator.ba
BEOGRAD - CEO Samit Beograd ove godine se po prvi put održava online. Biznis događaj u organizaciji InStore magazina i Nedeljnika NIN trajat će dva dana, a očekuje se da će konferenciju pratiti blizu 500 učesnika, na svojim mobilnim uređajima i preko nekoliko platformi.

Prvog dana samita bilo je riječi o ekonomskoj perspektivi 2021. godine, a o brzom i efikasnom odgovoru na izazove sa Philippom Zepterom, predsjednikom Zepter International, razgovarao je Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a.

- Uvijek sebi postavljam tri pitanja prije nego što počnem da radim, a to su što, kako i kada, rekao je Zepter, čija kompanija posluje u više od 80 zemalja širom svijeta.

- Okolnosti kreiraju naše ponašanje. Devedesetih godina, odnosno 1985. kada sam osnovao firmu i krenuo sa prodajom posuđa, to je bio najveći nonsens za najveći broj ljudi. Želio sam promovirati životni stil koji će promijeniti živote milijuna ljudi, a ne prodavati lonce. Mi smo prodali preko 1,2 milijarde proizvoda u okviru te kampanje i došli do preko 80 milijuna kupaca, naveo je Filip Zepter.

On je podsjetio da su njegovi lonci svojevremeno koštali 300 maraka.

- Svi su imali lonce, ali nitko nije znao da je hrana i sve što unosimo u nas ključ ključeva. Danas poslije 35 godina mi uživamo u imidžu da smo ljudima dali ono što im je potrebno, naveo je Zepter.

Na kraju konferencije govorio je i bivši uspješni tenisač Mario Ančić, koji je nakon završetka karijere radio u pravnom odjelu NBA-a, a sada je zaposlen u investicijskom fondu One Equity Partners (OEP), koji je u početku bio u vlasništvu američke One banke, a zatim JP Morgan, a sada je neovisan pet godina i u svom portfelju ulaganja ima niz evropskih i američkih kompanija.

OEP, koji "posluje" sa sedam milijardi, uložio je više od 200 miliona USD u hrvatsku informacijsku ("softversku") kompaniju Infobip. "Nastavit ćemo tražiti investicije u regiji i to neće biti jedino u Infobipu", rekao je Ančić u razgovoru na konferenciji.

Samit izvršnog direktora Beograda nastavak je događaja koji je organizovan "uživo" prije pojave koronavirusa, a ovog puta na jednom mjestu okupljeni su ekonomski lideri regiona u suradnji s tjednikom NIN. Događaj predstavlja najvažnije ekonomsko "okupljanje" u Srbiji, gdje su među okupljenim govornicima mnogi vlasnici i predsjednici odbora najuspješnijih kompanija te regionalnih i međunarodnih kompanija iz realnog i uslužnog područja.

Prošle godine je više od 350 slušalaca bilo okupljeno "uživo" u Beogradu, ovog puta ih je mnogo više, ali nažalost zbog vremena u kojem živimo, samo putem elektronskih uređaja.

Glavna tema je kako lideri uspijevaju uravnotežiti procese stvaranja stabilnih i održivih kompanija u budućnosti, istovremeno pokušavajući primijeniti strategije koje danas donose vrijednost.

Tagovi: Filip Zepter, Zepter International, One Equity Partners, Milan Ćulibrk, Mario Ančić, Infobip
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE