GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zhongya Nekretnine odabrane za kupca kumrovečkog Hotela Zagorje

Zhongya Nekretnine odabrane za kupca kumrovečkog Hotela Zagorje
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2019 / 12:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske na svojoj je današnjoj sjednici donijela odluku o izboru ponuditelja i prodaji Hotela Zagorje, odnosno, objekta bivše Političke škole u Kumrovcu. 

Interes za kupnju na nedavnom je natječaju jedina je iskazala kineska poduzetnica Jiang Yu, suvlasnica tvrtke Zhongya Nekretnine. Kinezi će tako Političku školu kupiti za 14,1 milijuna kuna, a taj iznos moraju uplatiti u roku od 30 dana. 

U Vladinoj odluci stoji da će se s kupcem zaključiti ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg će se kupac obvezati na isplatu kupoprodajne cijene u roku od 30 dana od dana zaključenja kupoprodajnog ugovora, umanjenu za iznos od 598.000 kuna koji je uplaćen u korist državnog proračuna na ime jamčevine u postupku javnog poziva za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine.

Kupac će, osim kupoprodajne cijene, snositi i trošak procjene tržišne vrijednosti nekretnine po ovlaštenom sudskom vještaku, u iznosu od 32.905 kuna, kao i trošak izrade energetskog certifikata u iznosu od 16.000 kuna.

Iz CSEBA-e ističu kako su zadovoljni današnjom odlukom Vlade.

- Očekujemo da ćemo nakon što u roku od 30 dana kompanija Zhongya Nekretnine uplati kupoprodajnu cijenu pristupiti izradi idejnog rješenja. Investicija će se fokusirati na razvoj kongresnog turizma, a sama investicija bilka bi vrijedna oko 200 milijuna kuna, rekao je Siniša Malus, komunikacijski menadžer CSEBA-e koja je posredovala kod ove investicije.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt ne krije zadovoljstvo.

– Danas smo posebno sretni što je Vlada potvrdila prodaju Političke škole. Očekivali smo tu odluku i to nam jako puno znači. Želio bih se zahvaliti ministru državne imovine Goranu Mariću, koji je stvarno počeo rješavati taj problem mrtvog kapitala, ne samo u Kumrovcu, nego i u cijeloj Hrvatskoj. Želio bih istaknuti i kako je ovo plod rada, truda i zalaganja i mene kao načelnika, te mog tima. Zahvalio bih na suradnji i CSEBA-i, na čelu s njihovim predsjednikom Marijem Rendulićem, kao i gospođi Jiang Yu, koja će biti glavna investitorica u Kumrovcu – rekao je načelnik Šplajt.

Bivša Politička škola u Kumrovcu ukupne je površine 26.285 četvornih metara, od čega je dvorište površine 20.384 a poslovna zgrada 5.901 četvorni metar.

Tagovi: Zhongya Nekretnine, Hotel Zagorje, Jiang Yu, Mario Rendulić, CSEBA, Robert Šplajt
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE