GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žitnjak prepolovio neto dobit u prvom polugodištu

Žitnjak prepolovio neto dobit u prvom polugodištu
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2017 / 15:45
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trgovačka tvrtka Žitnjak, u većinskom vlasništvu Konzuma, prvo je ovogodišnje polugodište završila s neto dobiti u iznosu od 677 ,1 tisuće kuna, upola nižom u odnosu na 1,22 milijuna kuna dobiti iz prvog polugodišta 2016. godine.

Podaci iz nerevidiranog i nekonsolidiranog financijskog izvješća za prvih šest mjeseci ove godine, objavljeni u utorak, pokazuju da su ukupni prihodi Žitnjaka smanjeni na godišnjoj razini za 16,7 posto, na 20,23 milijuna kuna. Istodobno, ukupni rashodi smanjeni za 15,4 posto, na 19,5 milijuna kuna. 

Kako se navodi u izvješću poslovodstva, Žitnjak je u 2017. godini stabilizirao svoj položaj na veleprodajnom tržištu, a glavni cilj tvrtke sada je osigurati dugoročnu profitabilnost i stabilnost.

Uprava kompanije navodi da je Žitnjak u ovoj godini nastavio s ostvarivanjem pozitivnog rezultata poslovanja i stabilizirao svoj položaj na tržištu veleprodaje u skladu sa zahtjevima potrošača i razvojem tržišta, te da je glavni cilj osigurati njegovu dugoročnu profitabilnost i stabilnost.

"Današnja ekonomija je izrazito turbulentna i zahtjeva od društva brzu prilagodbu novonastalim uvjetima poslovanja. Prioritet su održavanje likvidnosti, naplata potraživanja i održavanje zaposlenosti", navodi se između ostaloga u izvješću.

Žitnjakova bilanca, pak, pokazuje da su dugoročne obveze tvrtke na kraju prvog ovogodišnjeg polugodišta iznosile 7 milijuna kuna, a kratkoročne tek nešto manjih 6,9 milijuna kuna, od čega 5,6 milijuna kuna čine obveze prema povezanim poduzetnicima.

Objavu kvartalnih financijskih izvješća kompanije iz sastava Agrokora čije dionice kotiraju na burzi odgađale su u dva navrata. U četvrtak su najavile objavu polugodišnjih izvješća, dok će o datumu objave poslovnih rezultata za treće tromjesečje naknadno obavijestiti.

Tagovi: Žitnjak, Konzum, Agrokor, trgovina
PROČITAJ I OVO
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ANKETA
Uspješniji su empatični šefovi, ali samo trećina njih tako se ponaša
ZAGREB - Emocije koje pokazuju šefovi nekad su bile znak slabosti, ali istraživanja upućuju da veći autoritet imaju vođe koje su u stanju pokazati autentične osjećaje i ranjivost jer su u stanju iskoristiti najbolje osobine radnika, pokazuje anketa globalne organizacije Catalyst, piše u subotu Jutarnji list.
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE