GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žitnjak u prvom tromjesečju ostvario samo 99.800 kuna dobiti

Žitnjak u prvom tromjesečju ostvario samo 99.800 kuna dobiti
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2018 / 08:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Žitnjak, tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ove godine ostvarila dobit nakon oporezivanja od 99,8 tisuća kuna, što je značajno manje u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosila 455,9 tisuća kuna, podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Žitnjaka u prva tri ovogodišnja mjeseca iznosili 7,78 milijuna kuna i smanjeni su 33 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 24 posto, na 7,2 milijuna kuna. Žitnjak je u prvom tromjesečju prema istom razdoblju lani smanjio i ukupne rashode za 32 posto, na 7,57 milijuna kuna.

"Žitnjak je u 2018. godini nastavio sa uspješnim poslovanjem i stabilizirao svoj položaj na tržištu veleprodaje u skladu sa zahtjevima potrošača i razvojem tržišta. Glavni cilj je osigurati dugoročnu profitabilnost i stabilnost", navodi se u izvješću poslovodstva.

Također se napominje kako je nastavljena racionalizacija troškova na svim razinama.

"Mjere koje Uprava provodi su planiranje poznatih i potencijalnih novčanih odlijeva i priljeva s obzirom na redoviti tijek poslovanja u skladu sa zahtijevima kupaca", navodi se.

Poslovodstvo ističe i kako je današnja ekonomija izrazito turbulentna i zahtijeva od društva brzu prilagodbu novonastalim uvjetima poslovanja. "Prioritet su održavanje likvidnosti, naplata potraživanja i održavanje zaposlenosti", kaže se u izvješću.
Također se napominje kako tvrtka nije imala problema s likvidnošću i svoje ugovorne obveze obavlja na vrijeme, no postoje poteškoće na tržištu i kod kupaca je i dalje izražen problem u prikupljanju sredstava.

"Stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljamo rizikom likvidnosti osiguravajući dostatna financijska sredstva za podmirenje naših obveza", ističu iz Žitnjaka.

Tagovi: Žitnjak, Agrokor
PROČITAJ I OVO
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
ŽESTOKA PIĆA
Tko bi mogao biti kupac alkoholnog segmenta Zvečeva?
POŽEGA - Hrvatski proizvođač alkoholnih pića i slatkiša Zvečevo priopćio je da će njegovi dioničari na Glavnoj skupštini razmotriti prijedlog za prodaju dijela imovine tvrtke koji se odnosi na proizvodnju žestokih pića. U obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi nisu iznijeli više detalja o tome.
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
POTEZI
Fortenova pretvara potraživanja u Mercatoru u kapital
LJUBLJANA - Mercator je sazvao Skupštinu za 1. rujna na prijedlog svog većinskog vlasnika Fortenove Grupe, a dioničari će odlučiti o prijedlogu povećanja kapitala tvrtke za oko šest miliona eura.
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DOGOVOR
Kinezi refinanciraju dug Atlantske plovidbe
DUBROVNIK - Atlantska plovidba izvijestila je kako je sklopila ugovor o povratnom leasingu na rok od tri godine s kineskom financijskom institucijom CSSC Shipping Company iz Hong Konga.
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
OPOZIV
Dukat opoziva jogurte s crnim ribizom i s naranča cimetom
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače da proizvođač Dukat iz Zagreba, zbog utvrđenoga pesticida etilen oksida u aditivu koji se koristi u procesu proizvodnje, opoziva svoje proizvode Dukatos jogurt crni ribiz 150g i Dukatos jogurt naranča cimet 150g određenih rokova trajanja.
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
PROMO
Jeste li kušali nove Planet of plants proizvode?
ZAGREB - Plant based postaje sve popularniji oblik prehrane. Očuvanje okoliša, smanjenje globalnog siromaštva, zaštita životinjskog svijeta i povoljan utjecaj na zdravlje samo su neki od razloga zbog kojih se odlučujemo na jelovnik uključiti što više namirnica biljnog podrijetla.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE