GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek

Žito i Belje na vrhu prema prihodima u urbanoj aglomeraciji Osijek
VRH
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 09:19
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Poduzetnici urbane aglomeracije Osijek u 2019. godini su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 21,5 milijardi kuna, što je 76,5 posto ukupnih prihoda poduzetnika Osječko-baranjske županije, pokazuju podaci Fine.

Analiza financijskih rezultata poslovanja poduzetnika na području Urbane aglomeracije Osijek koja obuhvaća tri grada (Osijek, Belišće i Valpovo) i 16 općina, pokazala je da je u 2019. na tom području poslovao 4.391 poduzetnik s 31.329 zaposlenih, što je prosječno 7,1 zaposlenih po poduzetniku.

Najviše je poduzetnika s područja grada Osijeka -3.249, a najmanje u općini Punitovci - 11.

Podaci Fine pokazuju da su poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek lani iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 318,9 milijuna kuna.

Od ukupnog broja poduzetnika promatranog područja, s dobitkom je poslovalo 2.917 ili 66,4 posto, a s gubitkom 1.474 ili 33,6 posto.

Poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek lani su ostvarili ukupne prihode od 21,5 milijardi kuna, što je povećanje od 9,6 posto u odnosu na 2018. godinu. Ukupni su rashodi su iznosili 21 milijardu kuna i veći su za 11,5 posto.

Među poduzetnicima Urbane aglomeracije Osijek, najveći prihod d 1,9 milijardi kuna je ostvarila tvrtka Žito iz Osijeka. Slijedi Belje plus s ostvarenih 1,1 milijardu kuna prihoda.

Prema produktivnosti, odnosno prihodu po zaposlenom, na prvom su mjestu poduzetnici općine Čepin s 1,14 milijuna kuna. Slijede poduzetnici općine Šodolovci sa 1,12 milijuna kuna te poduzetnici općine Koška sa 942 tisuće kuna po zaposlenom.

Za usporedbu, produktivnost poduzetnika na razini Hrvatske u 2019. godini iznosila je 821 tisuću kuna, a produktivnost Urbane aglomeracije Osijek 688 tisuća kuna, navode iz Fine.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata kod poduzetnika Urbane aglomeracije Osijek u 2019. je iznosila 4.854 kune, što je rast od dva posto u odnosu na prethodnu godinu te 0,8 posto više od prosječne mjesečne nešto plaće obračunate zaposlenima kod poduzetnika Osječko-baranjske županije (4.817 kuna).

Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunana je zaposlenima kod poduzetnika u općini Kneževi Vinogradi (5.652 kuna), a najniža prosječna mjesečna neto plaća kod poduzetnika u općini Čeminac (3.328 kuna).

Tagovi: Žito, Belje, urbana aglomeracija Osijek
PROČITAJ I OVO
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
INVESTICIJE
British American Tobacco najavio veliku investiciju u Mađarskoj
BUDIMPEŠTA - British American Tobacco (BAT) uložit će 60 milijardi HUF, odnosno oko 152 milijuna eura, u osnivanje centra za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Pečuhu, rekao je u petak ministar vanjskih poslova i trgovine Péter Szijjártó, prema izvješću agencije MTI.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE