GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke

Zmago Skobir nakon 14 godina odlazi s vrha ljubljanske zračne luke
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2021 / 16:56
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Krajem rujna od vrha ljubljanske zračne luke oprostit će se generalni direktor Fraport Slovenija Zmago Skobir. Fraport Slovenija od listopada će voditi Babett Stapel.

Zmago Skobir upravljao je Zračnom lukom Ljubljana više od 14 godina. Prema pisanju Dela, u tvrtki će ostati kao prokurist i konzultant uprave do kraja iduće godine.

"Novom ću direktoru pomagati uglavnom s vanjskim kontaktima, vodit ću i odjele inženjeringa, nabave i informacijske tehnologije", rekao je Skobir.

Skobir se 2002. pridružio Aerodromu Ljubljana, isprva kao konzultant Uprave, godinu dana kasnije imenovan je članom Uprave, a u srpnju 2007. postao je predsjednik Uprave. U Upravnom odboru bio je odgovoran za transportni i tehnički sektor, komercijalni sektor, zrakoplovno inženjerstvo, pravno područje i polje korporativne komunikacije. Upravnim direktorom Aerodroma Ljubljana imenovan je u ožujku 2015. godine, nakon završetka prodaje Aerodroma Fraportu i transformacije iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću, objašnjavaju na web stranici Fraport Slovenija.

Prije toga radio je kao komercijalni direktor u Adria Airwaysu od 1984. do 1998., kada je bio odgovoran za postavljanje prve redovne linije domaćeg prijevoznika i partnerstvo s Lufthansom. Od 2006. član je Uprave ACI Europe, što ima značajan utjecaj na oblikovanje europske zračne luke i prometnu politiku.

U listopadu će Babett Stapel preuzeti upravljanje Fraportom Slovenija, pridruživši se tvrtki 2016. godine kao glavni financijski, administrativni i komercijalni direktor i prokurist, a od srpnja ove godine bila je generalna direktorica tvrtke. Njemačkom Fraportu pridružila se 1999. godine kao odvjetnica tvrtke, a karijeru je nastavila kao analitičarka, a između 2004. i 2010. kao voditeljica odjela strateške maloprodaje. Radila je i kao direktorica u zračnim lukama u Limi, Peruu i Varni u Bugarskoj.

Babett Stapel ima 21 godinu profesionalnog iskustva u zrakoplovnoj industriji, više od 10 godina na rukovodećim pozicijama i 17 godina na pozicijama s odgovornošću prema zaposlenicima, naglašavaju na web stranici Fraport Slovenija.

U razgovoru za Delo, Skobir je rekao kako će cilj vođenja tvrtke u budućnosti biti vraćanje prometa kako bi tvrtka mogla živjeti od svojih prihoda, te odgovoriti na nove smjernice u zrakoplovstvu. Novi putnički terminal, koji je otvoren početkom srpnja, također će igrati važnu ulogu u oporavku prometa nakon pandemije covide-19.

Odlazeći prvi suprug Fraport Slovenija dodao je kako će se tvrtka sljedeće godine za tekuće poslovanje i ulaganja morati posuditi oko šest milijuna eura. Zbog pandemije otpušteno je 85 ljudi, sada ih zapošljava 380. Fraport Slovenija lani je imao gubitak od 6,3 milijuna eura.

Tagovi: Zmago Skobir, Aerodrom Ljubljana, Adria Airways, Babett Stapel, Fraport Slovenija, Fraport
PROČITAJ I OVO
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
USKRSNICA
Fortenova grupa isplatila više od 2,3 milijuna eura uskrsnica za svoje zaposlenike
ZAGREB - Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine uoči Uskrsa svojim zaposlenicima isplatile uskrsnice, a sukladno važećim kolektivnim ugovorima i mogućnostima pojedinih kompanija u to je nagrađivanje zaposlenika ukupno uloženo više od 2,3 milijuna eura.
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE