GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zoran Stanković najbolji financijski direktor za 2017. godinu

Zoran Stanković najbolji financijski direktor za 2017. godinu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2018 / 16:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantic Grupe za financije, proglašen je financijskim direktorom godine u Hrvatskoj, na trećoj dodjeli ove nagrade u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte. Nagrada je dodijeljena u sklopu Konferencije CFO 2018. – CFO budućnosti, a uručio ju je Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik komisije koja je odabrala financijskog direktora godine.

Konferenciju, koja je u hotelu Esplanade okupila više od 100 osoba iz poslovnog svijeta, službeno je otvorio Neven Barbaroša, viceguverner Hrvatske narodne banke. Za njim su slijedili uvodni govori Dražena Tomića iz SAP-a te Vuka Vukovića, predstavnika Oraclum Intelligence Systemsa. Glavni pokrovitelj ovogodišnjeg izbora je tvrtka SAP d.o.o.

"Iznimno sam počašćen nagradom za CFO-a godine koju doživljavam kao priznanje za ukupan rezultat koji smo ostvarili tijekom posljednjih 11 godina koliko sam dio tima Atlantic Grupe, te kao priznanje struke za posao koji je u tom periodu, a osobito u izazovnoj godini iza nas, napravio izvrstan Atlanticov financijski tim koji s ponosom vodim. U spomenutom desetljeću vremena Atlantic se utrostručio u prometu, imali smo niz akvizicija, dokapitalizacije, inicijalnu javnu ponudu, refinanciranja, restrukturiranja, izgradili smo kvalitetan i stabilan tim financijskih stručnjaka iz različitih područja, i nijedan dan nije prošao monotono, zbog čega se profesionalno osjećam iznimno sretnim. Lani smo, u vrlo teškom okruženju, uz odličan financijski rezultat prvi put objavili korekciju najavljene profitabilnosti i to na više. Godina je zaista, uključujući i rad u okviru koordinacije dobavljača Agrokora u složenom procesu pripreme nagodbe i pregovora o istoj, predstavljala dosadašnji profesionalni vrhunac koji, uz obavezu za još bolji rezultat u budućnosti, vrlo lijepo zaokružuje i današnja nagrada", rekao je Zoran Stanković.

U ime organizatora sudionike je pozdravila Marina Tonžetić, partnerica u Deloitteu Hrvatska i voditeljica CFO inicijative. Tonžetić je u pozdravnom govoru istaknula ulogu lidera i liderica financija u digitalnoj transformaciji i digitalizaciji financija, što je ujedno i glavna tema Konferencije CFO budućnosti. Tonžetić se ujedno osvrnula i na izazove koje pred funkciju financija postavlja ubrzani razvoj robotike i umjetne inteligencije te je istaknula:

„Razvoj umjetne inteligencije i automatizacija nisu samo izazov za organizacije, one ujedno predstavljaju i priliku. Naime, ako procesu digitalne transformacije pristupe na vrijeme i ako tehnološke inovacije ugrade u svoje poslovne procese steći će konkurentsku prednost. Ovaj proces ujedno će unijeti i promjene na tržištu rada, jer zahtjeva čitav jedan novi set znanja i vještina. Bit će zanimljivo promatrati biznise i njihov razvoj u nadolazećim razdobljima."

Na konferenciji su održana dva predavanja i dvije panel diskusije. Najprije je Petr Kavalek, menadžer iz češkog ureda Deloittea održao predavanje o robotskoj automatizaciji procesa u financijama. U popodnevnim satima Ivana Turjak-Čebohin, direktorica u Deloitteovom Odjelu revizije, okupljenima je izložila osnove nefinancijskog izvještavanja. Prva panel diskusija bavila se primjenom robotike i umjetne inteligencije u financijama, a na njoj su diskutirali Petr Kavalek, Draženko Kopljar, član uprave Privredne banke Zagreb d.d., Luka Škacan, direktor razvoja poslovanja u Hrvatskoj pošti d.d., Davor Tremac, generalni direktor Ubera Croatia d.o.o. i Reinhard Schwarz, lider SAP-ove Platform Solutions grupe za srednju i istočnu Europu. Sudionici drugog panela bavili su se utjecajem blockchain tehnologije na financijsko poslovanje, a svoje su stavove o ovoj temi razmijenili Tomislav Gračan, član uprave Zagrebačke burze, Vuk Vuković, predsjednik uprave i suosnivač Oraclum

Intelligence Systemsa, Nikola Škorić, osnivač i direktor Electrocoina te Leo Mršić, direktor AlgebraLAB istraživačkog laboratorija i Prodekan za istraživanje i razvoj na Visokom Učilištu Algebra u Zagrebu. Oba panela je moderirao Domagoj Novokmet s N1 televizije.

U završnom dijelu Konferencije CFO budućnosti Tea Bažant, viša menadžerica u Deloitteovom odjelu revizije i Mario Tešanović, menadžer u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja dali su pregled Stavova financijskih direktora u Hrvatskoj i Srednjoj Europi.

Tagovi: Zoran Stanković, Deloitte, Atlantic Grupa, Bernard Jakelić, Marina Tonžetić
PROČITAJ I OVO
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
Lidl privremeno zatvorio trgovinu u kojoj je ubijena radnica
POTEZI
Lidl privremeno zatvorio trgovinu u kojoj je ubijena radnica
ZAGREB - Lidl Hrvatska izvijestio je u srijedu da će privremeno na tri dana zatvoriti svoju trgovinu u Splitu na Poljičkoj cesti u znak žalosti zbog ubijene kolegice.
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
USLUGE
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
ZAGREB – Hrvatska pošta uvela je u ožujku mobilnu aplikaciju PostCash za slanje novca u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a od sada je moguće uz pomoć aplikacije slati novac i primateljima u Hrvatskoj u poštanske urede.
Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama
KRIPTOVALUTE
Konzum je prvi trgovački lanac u Hrvatskoj u kojem možete plaćati kriptovalutama

ZAGREB - Plaćanje kriptovalutama trenutno je moguće u online prodavaonici, a Konzum ga uskoro uvodi i u ostale prodavaonice diljem Hrvatske.

Falkensteiner uvodi 2G model za sve zaposlenike
2G
Falkensteiner uvodi 2G model za sve zaposlenike
BEČ – Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku Austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE