GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Mostar pregovara s Air Serbiom

Zračna luka Mostar pregovara s Air Serbiom
PREGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2023 / 12:21
Autor: SEEbiz
MOSTAR - Marko Đuzel, predsjednik Uprave Aerodroma Mostar, izjavio je da nakon zatvaranja posla sa Croatiom Airlines koja leti 3 sedmična leta za Zagreb, sada pregovara i sa Air Serbiom za letove prema Beogradu.

Tek se pregovara, daleko je od realizacije, no volja postoji, izvještaava Zamaaero. Sa Air Serbiom pregovara i niz drugih aerodroma u regiji, a hoće li Mostar biti prva iduća regionalna linija ostaje za vidjeti.

Avionski analitičar Alen Šćuric smatra da će Air Serbia teško letjeti ovu liniju bez ozbiljnih subvencija, bar onolikih koliko dobiva Croatia Airlines.

- Air Serbia ima tek dva sedmična leta za Banja Luku i samo sedam letova za Sarajevo. U tom kontekstu Mostar nema nikakve komercijalne logike. A ako za to dobiju pola miliona EUR ostaje pitanje jel to ima smisla za Mostar. Iskreno ni linija za Zagreb nema puno smisla za pola miliona EUR. Za taj novac su mogli dobiti niz linija i frekvencija Ryanaira, Wizz Aira ili Eurowingsa. Ryanair u Zadru dobiva 1,5 miliona EUR za 47 linija i 155 letova sedmično. Zamislite onda što se može dobiti za trećinu tog novca. Za Mostar je daleko logičnije da ima letove za ogromnu dijasporu u Njemačkoj (Hrvati i Srbi) i Skandinaviji (Bošnjaci), za Istanbul (Bošnjaci), te za hodočasnike (Rim, Milano, Napulj, Dublin, Varšava, Madrid). Na to treba trošiti novac, a ne na letove Croatie Airlines i Air Serbie, konstatuje Šćuric.

U augustu je kroz vrata mostarskog erodroma prošlo 5.838, putnika, nakon 2.573 u julu i 1.533 u junu.

Foto: Aerodrom Mostar

Tagovi: Zračna luka Mostar, Air Serbia
PROČITAJ I OVO
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
PIĆA
Pelin Spritz najnovija inovacija iz Badela 1862
ZAGREB - Badel 1862 nastavlja oduševljavati svojom ponudom novih i inovativnih proizvoda uvođenjem na tržište prvog ready to drink pića na bazi legendarnog Badel Pelinkovca Gorkog.
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
STATISTIKA
Poslovnu lokaciju u Beču lani je otvorilo 227 stranih poduzeća
BEČ - Beč i dalje privlači međunarodna poduzeća. To dokazuje činjenica da je prošle godine čak 227 inozemnih poduzeća svoje mjesto poslovanja otvorilo upravo u Beču.
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
DIVIDENDA
Kraš predlaže 1,50 eura dividende po dionici
ZAGREB - Hrvatski proizvođač konditorskih proizvoda Kras predložio je dividendu od 1,50 eura po dionici.
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
DIVIDENDA
Crnogorski Telekom predlaže dividendu
PODGORICA - Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna razmatraju predlog odluke o raspodjeli dobiti za prošlu godinu, kojom se predlaže isplata dividende u iznosu od 5,56 miliona EUR, odnosno 12 centi bruto po akciji.
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
ZABRANE
Izraelska vlada zabranila rad Al Jazeere
TEL AVIV - Vlada izraelskog premijera Benjamina Netanyahua u nedjelju je odlučila zaustaviti rad Al Jazeere u Izraelu dok traje rat u Gazi, tvrdeći da ta katarska medijska kuća prijeti nacionalnoj sigurnosti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE