GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Split u kolovozu na razini od 40% u odnosu na isti mjesec 2019.

Zračna luka Split u kolovozu na razini od 40% u odnosu na isti mjesec 2019.
KOLOVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 09:05
Autor: SEEbiz

SPLIT - Zračna luka Split proteklog vikenda (29. i 30. kolovoza) zabilježila je oko 250 slijetanja i polijetanja komercijalnih zrakoplova te nešto više od 20 tisuća putnika.

To je nešto manji broj slijetanja i polijetanja zrakoplova u odnosu na početak kolovoza kada smo također objavili članak o vikend prometu u ovoj zračnoj luci. Pad je zato izraženiji u broju prevezenih putnika, u prvom vikendu kolovoza bilo ih je preko 30 tisuća, dok je brojka u zadnjem vikendu ovog mjeseca 20 tisuća putnika. Ništa neočekivano, kako se bližimo kraju sezone tako pada i popunjenost zrakoplova na linijama prema Hrvatskoj, Split u tom smislu nije izuzetak.

Očekuje se da će splitska zračna luka ovog kolovoza zabilježiti promet od 270 tisuća putnika, što je 40% u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Samo prošle subote, 29. kolovoza, u Zračnu luku Split sletjelo je 70 putničkih zrakoplova iz cijele Europe. U jednom danu ostvareno je 140 polijetanja i slijetanja putničkih zrakoplova. Uz hrvatskog nacionalnog prijevoznika, Croatia Airlines, brojne linije prema Splitu ima britanski EasyJet, njemački Eurowings, WizzAir ali i brojni drugi prijevoznici, poput Lufthanse, Air Francea, Austrian Airlinesa, KLM-a, Vuelinga, British Airwaysa, SAS-a, Transavije i drugih.

Split je ovog vikenda bio povezan direktnim letovima s više od 40 destinacija, što je blago smanjenje u odnosu na prvi tjedan kolovoza. Ipak, početkom rujna brojne će linije prestati prometovati s obzirom na to da se bližimo kraju ljetne sezone, no prema najavama koje svakodnevno objavljujemo, ova će zračna luka i u rujnu imati vrlo dobru povezanost s brojnim europskim destinacijama.

Protekle nedjelje, 30. kolovoza, broj dostupnih letova prema Splitu je nešto manji u odnosu na subotu, očekuje se oko 50 slijetanja i polijetanja (ukupno oko 100 operacija), a unatoč uvedenim restriktivnim mjerama, danas je u Zračnu luku Split sletjelo čak 12 zrakoplova iz Velike Britanije te 11 iz Njemačke.

Uzimajući u obzir trenutne okolnosti u kojima aviokompanije i zračne luke posluju, možemo reći kako je promet u Zračnoj luci Split ovog kolovoza bio iznad svih očekivanja.

Tagovi: Zračna luka Split, Croatia Airlines, easyJet, Vueling, Ryanair, Lufthansa, Air France, British Airways, Wizz Air
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE