GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije

Zračna luka Zagreb cilja na low cost aviokompanije
LOW COST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2021 / 17:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zračna luka Zagreb započela je pregovore o dovođenju low cost aviokompanija kako bi se potaknuo rast jer pandemija koronavirusa i dalje uveliko utječe na industriju, piše exyuaviation.

Zračna luka Zagreb koju prijevoznici smatraju skupom, pokrenula je novu shemu subvencija kako bi potaknula dolazak novih zrakoplovnih kompanija i pokretanje novih ruta. Da bi se kvalificirali za popuste, što uključuje 80% smanjenja naknade za putničke usluge koja iznosi 17,5 eura, zrakoplovna tvrtka mora pokrenuti usluge iz glavnog grada Hrvatske do odredišta koja prethodno nisu bila uslužena ni u pretpandemijskoj 2019. ni u pandemijskoj 2020. Prijevoznik također mora održavati rad tijekom cijele godine.

Navodi se da je nova politika izazvala interes među glavnim europskim zrakoplovnim kompanijama. Zračnom lukom Zagreb dominiraju regularni avio prijevoznici s punom uslugom, a Eurowings je jedini niskotarifni prijevoznik. Hrvatska najprometnija zračna luka povećala je naknadu za usluge putnika nakon otvaranja novog putničkog terminala 2017. godine za dva eura po svakom međunarodnom putniku. Slično tome, povećala se naknada za pola eura po svakom domaćem putniku na sedam i pol eura.

Europska najprometnija zrakoplovna kompanija Ryanair održala je razgovore s hrvatskim ministarstvom turizma u 2018. godini o potencijalnom uvođenju letova za Zagreb.

Komentirajući njegovu odsutnost u glavnom gradu Hrvatske, izvršni direktor Wizz Aira, Jozsef Varadi, prethodno je rekao:

“To je skupo aerodromsko okruženje s oscilirajućom potražnjom. Ako troškovi padnu, mislim da bi nas privukli”.

Zagrebačku zračnu luku ranije su opsluživali Wizz Air, easyJet i Norwegian Air Shuttle, međutim svi su prekinuli svoje poslovanje iz glavnog grada Hrvatske, ali i dalje održavaju zapaženu prisutnost na obali gdje su naknade niže.

Tagovi: Zračna luka Zagreb, low cost, Wizz Air, easyJet, Norwegian Air Shuttle, Eurowings, Ryanair
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE