GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračne luke s 81 posto manje putnika

Zračne luke s 81 posto manje putnika
OŠTAR PAD
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2021 / 08:25
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kroz hrvatske zračne luke u prvih 11 mjeseci 2020. prošlo je tek nešto više od dva milijuna putnika, što je 81,3 posto manje nego u istom razdbolju godinu ranije, a pad bilježe i teretni promet te broj operacija zrakoplova, pokazuju podaci DZS-a.

Samo u studenom 2020. u svim zračnim lukama u Hrvatskoj bilo je 55 tisuća putnika, što je, po podacima Državnog zavoda za statistiku 84 posto manje nego u istom mjesecu 2019. i izravan utjecaj pandemije covida-19.

Najviše putnika u tome mjesecu, 42 tisuće, imala je zračna luka Zagreb, što je gotovo 83 posto manje u odnosu na studeni 2019. Slična minus, od 82 posto, imala je i zračna luka Split s osam tisuća putnika, dok je zračna luka Dubrovnik na trećem mjestu s četiri tisuće putnika i padom putničkog prometa za 92,4 posto.

I ostalih pet zračnih luka u Hrvatskoj (Zadar, Rijeka, Pula, Osijek, Brač) bilježe slične negativne trendove.

Ukupno gledano, hrvatske zračne luke su najveći međunarodni putnički promet u studenom 2020. od 13 tisuća putnika ostvarile sa zračnim lukama Njemačke, što je pad od 87,2 posto.

U prvih 11 mjeseci lani preko zračnih luka prošlo je i 7.000 tona tereta odnosno 33 posto manje nego u istom radzbolju godinu dana ranije. Samo u studenome tereta je bilo 25 posto manje na godišnjoj razii, odnosno 646 tona.

Operacija zrakoplova na zračnim lukama u 11 mjeseci 2020. bilo je 51,7 tisuća ili 58,5 posto manje nego u 2019., od čega ih je u studenom bilo oko 2.800 ili 45 posto manje na godišnjoj razini.

Tagovi: Zračna luka Zagreb, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Rijeka, Zračna luka Zadar, Zračna luka Pula
PROČITAJ I OVO
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
EPILOG
Odbijena jedina ponuda za zakup nikšićke Željezare
NIKŠIĆ - Ponuda švajcarske kompanije 8B Capital za zakup nikšićke Željezare, odbijena je odlukom komisije.
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE