GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zračne luke: Split na vrhu, Rijeka jedina u minusu

Zračne luke: Split na vrhu, Rijeka jedina u minusu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2023 / 08:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Od devet zračnih luka u Hrvatskoj, samo je ona u Rijeci u srpnju bila s manje putnika nego u lanjskom srpnju, a najviše putnika prošlo je kroz zračnu luku Split, 742,8 tisuća, što je i 37 posto od njih ukupno u svim lukama u srpnju, pokazuju podaci DZS-a, kao i da je u sedam mjeseci u svim lukama bilo 20 posto više putnika nego lani.

Ukupno je putnika na svim zračnim lukama u Hrvatskoj u srpnju bilo gotovo dva milijuna ili 12,7 posto više nego u istom mjesecu prošle 2022., a splitska zračna luka je s najviše putnika među svim lukama ostvarila i porast od 16,2 posto.

Druga je zračna luka Dubrovnik sa 444,8 tisuća putnika ili 4,7 posto više, dok je treća zračna luka Zagreb sa 366,4 tisuće putnika ili 12 posto više nego u srpnju prošle godine.

Najznačajniji porast pak među svim zračnim lukama u srpnju ove godine od 23,1 posto zabilježila je zračna luka Zadar sa 283,3 tisuće putnika, dok je na zračnoj luci Pula bilo 7,3 posto više putnika ili 107,8 tisuća.

Zračna luka Rijeka je pak sa nešto malo više od 37 tisuća putnika u minusu od 7,6 posto u odnosu na srpanj prošle godine 2022., a zračna luka Osijek je uz malu bazu od nešto malo više od 5.700 putnika u plusu od čak 182 posto.

I dvije jedine otočne zračne luke, na Brač i Malom Lošinju su u srpnju imale više putnika nego u istom mjeseci lani – Brač njih blizu 4.500 ili 28 posto više, a Lošinj 367 putnika ili 1,4 posto više.

U srpnju je ukupno u hrvatskim zračnim lukama bilo i 6,4 posto više nego lani ili 19.430 operacija zrakoplova, dok je promet tereta bio 11 posto manji sa 805 tona.

Promet tereta u zračnim lukama manji je i na razini sedam mjeseci, za pet posto, s ovogodišnjih 5.342 tone, ali je zato promet putnika, s njih ukupno 6,1 milijun za 20,3 posto veći nego i istom razdoblju prošle 2022.

Za 6,7 posto, na 69.415, u zračnim lukama se ove godine u sedam mjeseci u odnosu na lani povećao i broj operacija zrakoplova.

Tagovi: Zračna luka split, Split, hrvatski turizam, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Dubrovnik, Zračna luka Zadar
PROČITAJ I OVO
Korean Air naručuje 40 putničkih aviona od Boeinga
NARUDŽBE
Korean Air naručuje 40 putničkih aviona od Boeinga
SEUL - Južnokorejski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Korean Air naručio je 40 putničkih zrakoplova od američkog proizvođača Boeinga, javlja francuska novinska agencija AFP.
Mubadala Capital preuzima Bugaboo Group
AKVIZICIJE
Mubadala Capital preuzima Bugaboo Group
LONDON – Mubadala Capital, podružnica za upravljanje imovinom u stopostotnom vlasništvu Mubadala Investment Company, objavila je sporazum s Bain Capitalom o stjecanju većinskog udjela u Bugaboo Groupu, globalnom tržišnom lideru kolica i vrhunskih potrošačkih proizvoda za djecu.
Hanfa: Revizori dali pozitivno mišljenje za 96% izdavatelja
REVIZIJA
Hanfa: Revizori dali pozitivno mišljenje za 96% izdavatelja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je provela analizu dostavljenih revidiranih izvještaja društava koji su na uređenom tržištu RH za 2023. godinu.
Adidas prekinuo suradnju s Bellom Hadid
POTEZI
Adidas prekinuo suradnju s Bellom Hadid
BERLIN - Sportski brend Adidas uklonio je Bellu Hadid, Amerikanku porijeklom iz Palestine, iz reklamne kampanje zbog kritika na račun Izraela.
Ryanair razočarao kvartalnim rezultatima
RAZOČARALI
Ryanair razočarao kvartalnim rezultatima
DUBLIN - Niskobudžetni zračni prijevoznik Ryanair (RYA.I), izvijestio je o padu dobiti nakon oporezivanja od 46% u tromjesečju travanj-lipanj u odnosu na prethodnu godinu, što nije u skladu s procjenama analitičara, i upozorio da su cijene karata za ključne ljetne mjesece bila bi "materijalno manja" nego prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE