GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zrakoplovne kompanije snizile cijene kako bi potaknule rast prometa

Zrakoplovne kompanije snizile cijene kako bi potaknule rast prometa
CIJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2020 / 07:52
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Zrakoplove kompanije prošlog su mjeseca snizile cijene karata za domaće letova u prosjeku 23 posto, objavila je Međunarodna udruga zračnog prijevoza (IATA) i upozorila da popusti nakon pandemije predstavljaju dodatnu prijetnju profitabilnosti.

U svibnju je domaći putnički promet porastao za 30 posto na globalnoj razini s vrlo niske razine u travnju, kada je gotovo cijela industrija morala prizemljiti svoje putničke zrakoplove zbog pandemije koronavirusa, priopćila je IATA.

No, porast je došao pod cijenu sniženih karata koje si zrakoplovne kompanije ne mogu priuštiti uz dodatne zdravstvene mjere i druge nove troškove povezane s koronavirusom.

„Zrakoplovne kompanije trebaju novac zbog krize i žele potaknuti putnike da putuju nudeći niske cijene. Izazov je da će troškovi jedinice biti povećani brojem ograničenja koja su postavljena“, rekao je glavni ekonomist IATA-e Brian Pearce, koji očekuje „dosta teška vremena za zrakoplovne kompanije“.

U Europi su niskobudžetne zrakoplovne kompanije, uključujući Wizz Air i Ryanair, izvijestile da očekuju da će preuzeti dio poslovanja konkurenata koji pružaju kompletnu uslugu u vremenu oporavka temeljenog na popustima.

Na azijskim tržištima, koja su među prvima pogođena, sada se situacija postupno poboljšava, priopćila je IATA. Kineski, južnokorejski i vijetnamski domaći promet vratio se na 25 posto prometa od prošle godine.

Tagovi: zrakoplovne kompanije, Brian Pearce, Wizz Air, Ryanair, Međunarodna udruga zračnog prijevoza
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE