GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ZTC: Napisi o poslovnoj suradnji s ruskim ATS-om nisu istiniti

ZTC: Napisi o poslovnoj suradnji s ruskim ATS-om nisu istiniti
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2022 / 18:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Medijski napisi o razmatranju poslovne suradnje Zrakoplovno-tehničkog centra s ruskom tvrtkom ATS nisu istiniti, poručili su u ponedjeljak iz ZTC-a pojasnivši kako je do sastanka došlo na inicijativu predstavnika te ruske tvrtke kao i da nije dogovorena buduća poslovna suradnja.

"Sastanak s predstavnicima tvrtke ATS (Aero Technik Service) održan je na inicijativu predstavnika te tvrtke koji su bili na proputovanju za Mađarsku, a tema je bila pitanje otvorenih stavki odnosno financijskih sredstava koje je ZTC avansno uplatio za ranije izdane narudžbe sukladno Ugovoru sklopljenom u 2021.", navodi se u priopćenju. Dodaje se i kako poslovni odnosi društva ZTC s tvrtkom ATS datiraju unazad 10-ak godina jer je ta tvrtka za ZTC nabavljala dijelove za helikoptere HRZ-a.

Predstavnici tvrtke ATS na sastanku su izviješteni kako realizacija ranije sklopljenog Ugovora nije moguća.

"Ističemo da nije dogovoren ni nastavak ni buduća poslovna suradnja s tvrtkom ATS, slijedom čega o navedenom sastanku nije bilo potrebe izvještavati", poručuju iz ZTC-a.

Referirajući se na medijske napise glede današnje sjednice Nadzornog odbora ZTC-a i sastanka s predstavnicima ATS-a, iz ZTS-a su poručili kako je Uprava ZTC-a usmeno izvijestila Nadzorni odbor o okolnostima toga sastanka te ostalim traženim informacijama.

Na prijedlog člana Nadzornog odbora većinom glasova odlučeno je da se sjednica odgodi do daljnjega kako bi se izvršila analiza Izvješća o stanju u Društvu. Navedeno Izvješće Uprava je obvezna dostaviti Nadzornom odboru do 14. listopada 2022. godine, navodi se u priopćenju.

Naime, izvanredna sjednica Nadzornog odbora ZTC-a sazvana je nakon što se saznalo da su se njihovi predstavnici u Velikoj Gorici sastali s predstavnicima ruskog ATS-a, a navodno se razgovaralo o prodaji dijelova za helikoptere koje koristi Hrvatska vojska, i to nakon što je EU uvela sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Tagovi: Zrakoplovno tehnički centar, Branko Borković, Aero Technik Service, Zdravko Klanac
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE