GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zvečevo: Restrukturiramo, a ne zatvaramo dio proizvodnje

Zvečevo: Restrukturiramo, a ne zatvaramo dio proizvodnje
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 10:28
Autor: SEEbiz
POŽEGA - Prehrambena industrija Zvečevo u srijedu je izvijestila o prestanku proizvodnje nekoliko neprofitabilnih proizvoda, napominjući kako se ne radi o zatvaranju dijela proizvodnje nego o restrukturiranju poslovanja koje će dovesti do smanjenja broja radnika.

"Uprava društva donijela je odluku o prestanku proizvodnje nekoliko neprofitabilnih proizvoda te se nikako ne radi o zatvaranju dijela proizvodnje kako to navode mediji", navodi se u očitovanju Zvečeva Zagrebačkoj burzi, a vezano uz medijske članke o nastavku restrukturiranja tvrtke.

Ističu kako je Uprava nakon višemjesečne analize svih proizvodnih i poslovnih procesa donijela odluku o procesu restrukturiranja cjelokupnog poslovanja s naglaskom na produktivnost u proizvodnji i drugim neproizvodnim sektorima, što vodi prema proizvodnji s višim stupnjem automatiziranosti i spajanju određenih radnih procesa u neproizvodnim sektorima.

Ovakva poslovna odluka, kako ističu iz tvrtke, u doglednoj budućnosti će dovesti do "smanjenja broja izvršenika na pojedinim radnim mjestima".

Prilikom odlučivanja o prijedlogu odluke za otkaz ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga, Uprava će, kako navode, imati u vidu godine života radnika, njegov radni staž, obveze uzdržavanja te da nema mogućnosti zapošljavanja na drugim poslovima koji bi bili primjereni, odnosno da Zvečevo nema mogućnost obrazovanja i osposobljavanja radnika za rad na nekim drugim poslovima.

Svi zaposlenici će ostvariti prava koja im pripadaju zbog poslovno uvjetovanog otkaza sukladno Zakonu o radu i pravilniku o radu, poručuju iz Zvečeva.

Tagovi: Zvečevo, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
U Srbiji krenula proizvodnja Sputnjika V
CJEPIVO
U Srbiji krenula proizvodnja Sputnjika V
BEOGRAD - Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) objavio je na svojim internetskim stranicama da je s Institutom "Torlak" pokrenuo proizvodnju ruskog cjepiva Sputnjik V u Srbiji.
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
ISPORUKE
EU dogovorila hitnu isporuku 50 milijuna doza Pfizera
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je u srijedu da je s BioNTech/Pfizerom postignut dogovor o isporuci 50 milijuna doza cjepiva u drugom tromjesječju te najavila početak pregovora za treći ugovor o nabavi 1,8 milijardi doza od toga proizvođača za sljedeće dvije godine.
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
CJEPIVA
Dio stručnjaka protiv zabrane cjepiva Johnson&Johnsona
NEW YORK - Navodni problem s cjepivom protiv koronavirusa proizvođača Johnson & Johnson istovremeno je ozbiljan i rijedak, zbog čega je donositeljima odluka to poseban izazov.
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
ŽALBA
Europski sud odbacio žalbu Ryanaira na odobrenu državnu pomoć SAS-u i Finnairu
BRUXELLES - Irska niskobudžetna zrakoplovna kompanija Ryanair izgubila je u srijedu dva spora na Općem sudu EU-a koje je pokrenula zbog odobrene državne pomoći švedskom i finskom konkurentu.
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
PONUDA
Invej želi ceo Vital, po akciji ponudio 1.030 dinara
VRBAS – Beogradski AD Invej želi da preuzme 30,9 procenata akcija i postane jedini vlasnik fabrike ulja i biljnih masti „Vital“ u Vrbasu, navodi se u ponudi za preuzimanje objavljenoj na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE