GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija plijeni imovinu JPMorgana

Rusija plijeni imovinu JPMorgana
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 21:57
Autor: SEEbiz
MOSKVA - Ruski sud naredio je zapljenu 439,5 milijuna dolara imovine JPMorgan Chase nakon što je ruska državna VTB banka podnijela tužbu za "naknadu gubitka" protiv najveće američke banke.

Sredstva su na računima koji su zamrznuti nakon uvođenja antiruskih sankcija zbog rata u Ukrajini.

Sud je naredio zapljenu svih sredstava na računima JPMorgana u Rusiji, ali ne i vrijednosnih papira i druge imovine, uključujući domenu jpmorgan.ru. Odluka je objavljena u ruskom sudskom registru u srijedu, izvještava Financial Times.

VTB je podnio tužbu 17. travnja. Sljedećeg je dana JPMorgan Chase podnio tužbu protiv ruske banke na američkom sudu kako bi spriječio zapljenu, što se smatra kršenjem sporazuma između dviju banaka o rješavanju sporova u New Yorku. JP Morgan je naveo da zakon ne dopušta VTB-u da isplati sredstva sa zamrznutog računa, što je tvrdio.

Odluka ruskog suda naglašava poteškoće s kojima se suočavaju američke banke poput JPMorgana u izvršavanju svojih obećanja da će zatvoriti svoje poslovanje u Rusiji nakon početka rata u Ukrajini u veljači 2022.

Kad su JPMorgan i Goldman Sachs te godine objavili planove za zatvaranje svojih ruskih operacija, koje su činile samo mali dio njihovih globalnih operacija, stručnjaci su upozorili da bi bilo kakav izlazak mogao potrajati više od godinu dana. Ostale zapadne banke, uključujući Citigroup, talijanski UniCredit i austrijski Raiffeisen Bank International, nastavljaju s radom u Rusiji.

Tagovi: rusija, jpmorgan, raiffeisen, unicredit
PROČITAJ I OVO
Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
EPILOG
Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
MADRID - Upravni odbor Banco Sabadell zauzeo je čvrst stav protiv predloženog spajanja s BBVA, navodeći podcijenjenost i volatilnost tržišta.
Raiffeisen Bank International: Prihodi u prvom kvartalu potonuli zbog slabih rezultata u Rusiji
POTONUĆE
Raiffeisen Bank International: Prihodi u prvom kvartalu potonuli zbog slabih rezultata u Rusiji
BEČ - Austrijska bankarska grupa Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno nižim prihodom, uz oštar pad u segmentu naknada i provizija pod utjecajem slabih rezultata u Rusiji.
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
SNAŽAN RAST
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
LJUBLJANA - Dionice NLB-a ove su godine zabilježile rast od gotovo 30 posto, a u prošloj čak gotovo 45 posto, ako ne računamo isplate dividendi.
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE