GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani

Sjedište udruženih banaka Nove KBM i SKB u vlasništvu OTP-a bit će u Ljubljani
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2024 / 10:09
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Mađarska banka OTP, koja je od veljače prošle godine vlasnik SKB banke i Nove KBM, planira spajanje banaka u drugoj polovici ove godine.

Naziv buduće pripojene banke bit će OTP banka. Sjedište će prvotno biti na lokaciji sadašnje središnje poslovne zgrade Nove KBM na Slovenskoj cesti u Ljubljani, a potom, prema planu, u centru Emonika.

Kako je priopćeno iz Nove KBM, nije planirano preseljenje zaposlenika Nove KBM i SKB-a. I nakon spajanja uglavnom će raditi na sadašnjim lokacijama odn u poslovnim zgradama, uključujući centralne u Ljubljani, Novoj Gorici i Mariboru. Udružena banka će nastaviti zapošljavati nove zaposlenike diljem zemlje, ovisno o potrebama. O planiranom potezu upoznati su predstavnici sindikata u obje banke te predstavnici lokalnih zajednica.

"Članice OTP grupe, uz potporu vlasnika, predano rade kako bi planirano spajanje proteklo bez problema", napisali su i dodali da klijenti obje mogu besplatno podizati gotovinu debitnom karticom od oko 450 bankomata zajedničke mreže Nove KBM i SKB banke, a od siječnja i na 4700 bankomata OTP grupe u 10 zemalja srednje i istočne Europe. Nakon spajanja dobit će prednosti najveće fizičke mreže bankovnih punktova u Sloveniji, uključujući poslovanje u redovnim poštanskim uredima i putem digitalnih rješenja.

Prema njihovim riječima, cilj spajanja je izgradnja najbolje i vodeće banke u Sloveniji.

"Iskoristivši položaj vodeće banke u Sloveniji i lokaciju budućeg sjedišta u središtu države, buduća OTP banka nastojat će ojačati svoj tržišni udio u cijeloj Sloveniji", napisali su, podsjećajući na OTP-ovo ulaganje u Emoniku. projekt nekretnina.

"Kada to bude završeno, bit će donesena odluka o sjedištu buduće pripojene banke na lokaciji nove poslovne zgrade koja će biti dio ovog poslovno-stambenog projekta", dodali su.

John Denhof, predsjednik uprave Nove KBM, ocijenio je da će planirano spajanje donijeti mnoge prednosti za sve dionike, a posebno za klijente i zaposlenike.

"Buduća veća i jača banka, uz stručnu podršku strateškog vlasnika, nastojat će stvoriti još veću dodanu vrijednost za naše klijente i pružiti široke mogućnosti za profesionalni razvoj zaposlenika", rekao je Denhof koji je nedavno najavio da će na kraju godine, kada mu je istekao mandat, razriješen te dužnosti. Predsjednik nadzornog odbora Nove KBM i buduće OTP banke Imre Bertalan također je uvjeren da će planirano najveće spajanje u povijesti OTP-a dobiti najviše klijenata.

Tagovi: otp, nkbm, skb, banke, ljubljana, maribor
PROČITAJ I OVO
Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
EPILOG
Banco Sabadell odbacio ponudu BBVA
MADRID - Upravni odbor Banco Sabadell zauzeo je čvrst stav protiv predloženog spajanja s BBVA, navodeći podcijenjenost i volatilnost tržišta.
Raiffeisen Bank International: Prihodi u prvom kvartalu potonuli zbog slabih rezultata u Rusiji
POTONUĆE
Raiffeisen Bank International: Prihodi u prvom kvartalu potonuli zbog slabih rezultata u Rusiji
BEČ - Austrijska bankarska grupa Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno nižim prihodom, uz oštar pad u segmentu naknada i provizija pod utjecajem slabih rezultata u Rusiji.
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
SNAŽAN RAST
Dionice NLB-a na meti kupaca, strelovito rastu
LJUBLJANA - Dionice NLB-a ove su godine zabilježile rast od gotovo 30 posto, a u prošloj čak gotovo 45 posto, ako ne računamo isplate dividendi.
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
DEPOZITI
Crna Gora: Najveći štediša u banci drži skoro 60 miliona eura
PODGORICA - Najveći depozit u crnogorskim bankama iznosi skoro 60 miliona eura, a taj novac nalazi se na računu pravnog lica - nerezidenta, rečeno je Televiziji Crne Gore iz Centralne banke.
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
SJAJNE BROJKE
Intesa sa znatno većim prihodom u prvom tromjesečju
MILANO - Talijanska banka Intesa Sanpaolo izvijestila je u petak o znatnom većem prihodu i dobiti u prvom tromjesečju, uz skok kamata u okruženju podignutih troškova zaduživanja u eurozoni.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE