GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u

ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 20:51
Autor: see
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.

Samo je ByteDance potrošio rekordnih 2,68 milijuna dolara na interne TikTok lobiste za ciljanje Kongresa i saveznih dužnosnika tijekom prva tri mjeseca godine, prema novim izvješćima o lobiranju. TikTok je ove godine potrošio više od 4,5 milijuna dolara na televizijsku i digitalnu oglasnu kampanju protiv zakona koji bi mogao zabraniti aplikaciju, prema podacima AdImpacta.

"Ovi izdaci odražavaju rad koji radimo na edukaciji donositelja odluka o tome kako bi zakonodavstvo moglo utjecati na našu zajednicu od 170 milijuna američkih korisnika", rekao je glasnogovornik TikToka o potrošnji.

Otkrića pokazuju kako su službenici TikToka lobirali u Kongresu i izvršnom uredu predsjednika Joea Bidena u prošlom kvartalu. Izvršni ured predsjednika uključuje Vijeće za nacionalnu sigurnost, Ured za upravljanje i proračun i Ured trgovačkog predstavnika SAD-a, između ostalih odjela.

Zastupnički dom usvojio je najnoviji zakon vezan za TikTok u subotu, koji bi, ako bude potpisan, dao ByteDanceu oko devet mjeseci da se oslobodi aplikacije društvenih medija ili će biti zabranjena u SAD-u. Senat će u utorak glasovati o najnovijem zakonu o TikToku .

Predstavnički dom usvojio je sličan zakon u ožujku koji bi ByteDanceu dao otprilike šest mjeseci da se oslobodi imovine TikTok-a, ali taj je zakon u međuvremenu zastao u Senatu.

Nedavna potrošnja na unutarnje lobiranje ne uzima u obzir druga plaćanja vanjskim konzultantima. Veteran lobist David Urban dobio je 80.000 dolara u prošlom tromjesečju od strane ByteDancea kako bi pokušao utjecati na Kongres na njihov zakon o ožujku usmjeren na tehnološku tvrtku, prema izvješću o otkrivanju podataka.

To je najviše što je Urbanovoj tvrtki, LGL Advisors, platio ByteDance u određenom tromjesečju, prema saveznim podacima o lobiranju.

Urban nije odgovorio na zahtjev za komentar. Glasnogovornik Bijele kuće nije odgovorio na e-mail u kojem je tražio komentar.

TikTok je od 1. siječnja potrošio preko 400.000 dolara na vanjske lobističke tvrtke u Washingtonu.

Tagovi: ByteDance, TikTok
PROČITAJ I OVO
SMIC iznevjerio očekivanja analitičara, odaslao važno upozorenje
ČIPOVI
SMIC iznevjerio očekivanja analitičara, odaslao važno upozorenje
PEKING - Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) u petak je upozorio na intenzivnu konkurenciju u industriji čipova nakon što je dobit u prvom tromjesečju izmakla očekivanja.
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
ČIPOVI
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
LJUBLJANA - Vlada se izvijestila o tijeku suradnje Slovenije sa zajedničkom europskom tvrtkom za računalne čipove Chips JU, koja među ostalim predviđa uspostavu nacionalnog kompetentnog centra za čipove.
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
REVIZIJA
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
DETROIT - Američki proizvođač čipova Intel priopćio je u srijedu da je Ministarstvo trgovine SAD-a povuklo određene izvozne dozvole za svoje proizvode kupcu u Kini, što je odluka koja će utjecati na zaradu tvrtke u drugom tromjesečju.
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
KINESKI DIJELOVI
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
PEKING - Huaweijev najnoviji vrhunski telefon ima više kineskih dobavljača, uključujući novi čip za pohranu flash memorije i poboljšani procesor čipa, pokazala je analiza rastavljanja, ukazujući na napredak koji Kina ostvaruje prema tehnološkoj samodostatnosti.
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
PRVI KVARTAL
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
NEW YORK - Airbnb je u srijedu objavio rezultate za prvo tromjesečje koji su nadmašili procjene analitičara, ali su ponudili smjernice slabije od očekivanih. Dionice su pale više od 5% u produženom trgovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE