GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oštar pad prodaje iPhonea u Kini

Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 13:46
Autor: SEEbiz
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.

Apple je zabilježio pad prodaje svojih iPhonea od 19,1% u prva tri mjeseca ove godine, pokazuju podaci Counterpointa, dok je kineski telekomunikacijski div i potrošačka elektronika Huawei doživio preporod u svom poslovanju s pametnim telefonima.

Tvrtka sa sjedištem u Shenzhenu u Kini zabilježila je skok prodaje svojih pametnih telefona za nevjerojatnih 69,7% u prvom kvartalu, rekao je Counterpoint.

To je bilo zahvaljujući nemalom dijelu lansiranju Huaweijevog pametnog telefona Mate 60, koji dolazi s vrhunskim čipom koji podržava sljedeću generaciju 5G mobilnog povezivanja.

Počevši od 2019. godine, SAD je uveo sankcije Huaweiju u pokušaju da ga spriječi u pristupu takvoj tehnologiji, gotovo uništivši Huaweijevo poslovanje s pametnim telefonima.

Huawei se sada vraća. Tvrtka je četvrti najveći proizvođač pametnih telefona u Kini, prema Counterpointovom istraživanju objavljenom u utorak, povećavajući pritisak na Apple, koji je treći po veličini.

Dionice Applea blago su pale u američkom predtržišnom trgovanju u utorak.

"Appleova prodaja bila je smanjena tijekom tromjesečja jer je Huaweijev povratak izravno utjecao na Apple u premium segmentu", rekao je Ivan Lam, viši istraživački analitičar za Counterpoint Research, u izjavi.

"Osim toga, potražnja za zamjenama za Apple malo je smanjena u usporedbi s prethodnim godinama."

Lam je nagovijestio da bi proizvođač iPhonea još uvijek mogao vidjeti oporavak u Kini s mogućnošću novih opcija boja za svoje vodeće uređaje, agresivnim popustima i novim AI značajkama za koje se očekuje da će biti predstavljene na nadolazećoj Svjetskoj konferenciji programera (WWDC) u lipnju.

Tagovi: iphone, apple, huawei, mobiteli, xiaomi
PROČITAJ I OVO
SMIC iznevjerio očekivanja analitičara, odaslao važno upozorenje
ČIPOVI
SMIC iznevjerio očekivanja analitičara, odaslao važno upozorenje
PEKING - Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) u petak je upozorio na intenzivnu konkurenciju u industriji čipova nakon što je dobit u prvom tromjesečju izmakla očekivanja.
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
ČIPOVI
Slovenija će sufinancirati projekte na području računalnih čipova
LJUBLJANA - Vlada se izvijestila o tijeku suradnje Slovenije sa zajedničkom europskom tvrtkom za računalne čipove Chips JU, koja među ostalim predviđa uspostavu nacionalnog kompetentnog centra za čipove.
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
REVIZIJA
Intel revidirao prognozu zbog novih sankcija protiv Kine
DETROIT - Američki proizvođač čipova Intel priopćio je u srijedu da je Ministarstvo trgovine SAD-a povuklo određene izvozne dozvole za svoje proizvode kupcu u Kini, što je odluka koja će utjecati na zaradu tvrtke u drugom tromjesečju.
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
KINESKI DIJELOVI
Huaweijev novi telefon koristi više kineskih dijelova, a i memorijski čip proizveden je u Kini
PEKING - Huaweijev najnoviji vrhunski telefon ima više kineskih dobavljača, uključujući novi čip za pohranu flash memorije i poboljšani procesor čipa, pokazala je analiza rastavljanja, ukazujući na napredak koji Kina ostvaruje prema tehnološkoj samodostatnosti.
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
PRVI KVARTAL
Airbnb nadmašio očekivanja analitičara, ali srezao prognoze
NEW YORK - Airbnb je u srijedu objavio rezultate za prvo tromjesečje koji su nadmašili procjene analitičara, ali su ponudili smjernice slabije od očekivanih. Dionice su pale više od 5% u produženom trgovanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE