GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Aston Martin u pregovorima o rješavanju duga od 1,4 milijarde dolara

Aston Martin u pregovorima o rješavanju duga od 1,4 milijarde dolara
ZADUŽENOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2024 / 19:52
Autor: SEEbiz
LONDON - Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc pregovara s bankarima o rješavanju prijeteće gomile dugova, prema riječima izvršnog predsjednika Lawrencea Strolla, s kratkoročnim obvezama tvrtke u iznosu od otprilike 1,4 milijarde dolara.

Gubitaški britanski proizvođač luksuznih automobila nastoji se refinancirati u burnom razdoblju na tržištima duga nakon porasta kamatnih stopa i neizvjesnosti oko smanjenja stopa. Razgovori bi se trebali usredotočiti na obveznicu vrijednu 1,1 milijardu dolara koja dospijeva u studenom iduće godine, s kuponom od 10,5% što kompaniju stavlja na udicu za isplate od 120 milijuna dolara godišnje.

"Trenutno s našim bankarima proučavamo najprikladnije radnje kako se nositi s tim", rekao je Stroll u intervjuu za Bloomberg Television. "Očito će se to riješiti na najprikladniji mogući način i u najboljem interesu tvrtke i njezinih dioničara."

Tvrtka ima revolving kredit od 79 milijuna funti (99,8 milijuna dolara) koji dospijeva sljedeće godine i novčanicu od 121 milijun dolara koju treba otplatiti 2026., pokazuju podaci koje je prikupio Bloomberg.

Kanadski milijarder 2020. spasio je proizvođača čiji su se sportski automobili pojavljivali u filmskoj franšizi o Jamesu Bondu. Preokret u poslovanju doveo je do toga da Aston Martin opetovano skuplja novac i dovodi nove dioničare kao što su Javni investicijski fond Saudijske Arabije, kineski Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd. i proizvođač električnih vozila Lucid Group Inc.

Tvrtka je u studenom upozorila da očekuje da će isporučiti manje vozila nego što je prethodno predviđeno za cijelu godinu, nakon što su problemi u opskrbnom lancu spriječili lansiranje njenog novog sportskog automobila DB12. Zarada za cijelu godinu trebala bi biti objavljena 28. veljače.

Upitan o komentarima analitičara da bi Aston Martin mogao biti osjetljiv na ponudu svojih novih vlasnika za preuzimanje, Stroll je rekao da tvrtka "nije ni na jednom području spajanja i preuzimanja".

Tagovi: Aston Martin, auto industrija, Lucid, Geely, Lawrence Stroll, zaduženost
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE