GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća

Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2024 / 16:28
Autor: SEEbiz / DPA
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.

Povećanje plaća bit će raspoređeno na četiri godine, rekao je Shawn Fain, predsjednik Ujedinjenih automobilskih radnika (UAW).

Prošle je godine UAW postigao porast sličnih razmjera u automobilskim divovima General Motors, Ford i Stellantis nakon tjedana štrajka.

Štrajk u tvornicama Daimler Truck u Sjevernoj Karolini trebao je započeti u subotu bez dogovora.

Njemačka tvrtka proizvodi kamione Freightliner u jugoistočnoj američkoj državi, kao i dobro poznate žute školske autobuse Thomas Built.

Članovi sindikata još uvijek moraju glasovati za ratifikaciju sporazuma, koji predviđa povećanje od 16 posto u prvoj godini. Također je dogovorena veća sigurnost radnih mjesta i podjela dobiti, rekao je Fain.

Za UAW, dogovor označava još jedan uspjeh u južnim Sjedinjenim Državama, gdje su radnički pokreti tradicionalno bili slabi. Prošli tjedan, radnici Volkswagenove američke tvornice u Chattanoogi, Tennessee, odlučili su se sindikalno udružiti u UAW.

Fotografija: Bernd Weißbrod/dpa

Tagovi: daimler, daimler truck, plaće
PROČITAJ I OVO
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
UZLET
Nissan gotovo udvostručio godišnju neto dobit
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Nissan u prošloj je fiskalnoj godini, koja je završila krajem ožujka, ostvario 426,6 milijardi jena (2,55 milijardi eura) čiste dobiti, što je 92,3 posto više nego godinu prije.
Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
OTKRIĆA
Rimac otkrio koliko je u tri godine prodano Nevera
LONDON - Tri godine nakon lansiranja serijske Nevere dosad je prodano 50 primjeraka, što je tek trećina od 150 planiranih primjeraka, rekao je Mate Rimac okupljenim sudionicima na konferenciji o budućnosti automobila Financial Timesa u Londonu.
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
STAVOVI
Wissing protiv kaznenih carina za kineske električne automobile
BERLIN - Njemačka želi ravnopravno natjecanje, a ne trgovinski rat, izjavio je ministar prometa Volker Wissing u osvrtu na istragu Europske komisije o uvozu električnih automobila iz Kine koja bi mogla rezultirati kaznenim carinama.
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
REKORDI
Toyota s rekordnim prihodima i dobiti u 2023.
TOKYO - Japanski proizvođač automobila Toyota udvostručio je neto dobit na rekordnih 4940 milijardi jena (29,6 milijardi eura) u financijskoj godini koja je završila u ožujku.
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
PRITISCI
BMW-u pala neto dobit, smanjene i marže
BERLIN - BMW je u srijedu priopćio da očekuje lagani pad dobiti prije oporezivanja ove godine zbog viših troškova istraživanja i razvoja, proizvodnje i osoblja, pri čemu će smanjenje cijena rabljenih automobila također pridonijeti padu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE