GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

BYD s novim super automobilom napada Ferrari i Lamborghini

BYD s novim super automobilom napada Ferrari i Lamborghini
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2024 / 08:02
Autor: SEEbiz
PEKING - BYD Co. je u nedjelju debitirao sa svojim najskupljim automobilom, 1,68 milijuna juana (233.450 USD) potpuno električnim superautomom visokih performansi koji se suprotstavlja luksuznim opcijama koje "gutaju" gorivo koje nude konkurenti kao što su Ferrari NV i Lamborghini.

Yangwang U9 će u početku biti isključivo za kinesko tržište, rekla je tvrtka na događaju koji se prenosio uživo u Šangaju. Automobil može ubrzati do 100 km/h (62 mph) za 2,36 sekundi i postići najveću brzinu od 309,19 km/h, rečeno je.

BYD je postao najveći prodavač električnih vozila na svijetu — pretekavši Teslu — u posljednjem kvartalu 2023. Iako je poznatiji po izradi pristupačnih električnih vozila, tvrtka prodaje svoje luksuzne modele pod markama Yangwang i Fang Cheng Bao.

Budući da u Kini prijeti rat cijena nakon lunarne Nove godine, div sa sjedištem u Shenzhenu kladi se da ostaje tržište za vrhunske proizvode koji daju bolje marže, piše Bloomberg.

Druga skupa električna vozila pod markom Yangwang trebala bi biti lansirana kasnije ove godine u Kini, uključujući luksuznu limuzinu koja će koštati oko milijun juana.

Yangwang je počeo isporučivati automobile krajem studenog. Do sada ima jedan proizvodni model, luksuzno sportsko terensko vozilo poznato kao U8 koje košta 1,1 milijun juana. Tvrtka je do kraja siječnja isporučila 3653 jedinice.

Dionice BYD-a skočile su čak 4,7% u Hong Kongu u ponedjeljak, nakon što je predsjednik Wang Chuanfu predložio udvostručenje otkupa njegovih dionica kojima se trguje u Kini na 400 milijuna juana. Tvrtka je rekla da bi ovaj potez mogao povećati povjerenje ulagača te stabilizirati i povećati vrijednost tvrtke.

Dionice proizvođača automobila uvrštene na burzu u Hong Kongu ove su godine pale za 12,0% jer ulagači kažnjavaju dionice električnih vozila zbog zabrinutosti da pad potražnje tjera kompanije na smanjenje cijena i utjecaj na marže.

Tagovi: BYD, Ferrari, Lamborghini
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE