GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Električna Corsa dobila nagradu Zlatni volan

Električna Corsa dobila nagradu Zlatni volan
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.11.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz
BERLIN - Potpuno električna Corsa–e osvojila je jednu od najvažnijih nagrada u njemačkoj automobilskoj industriji „Zlatni volan 2020“ i na taj način nastavila pobednički niz Nove Opel Corse.

Corsa-e zadivila je stručnjake i čitaoce “Auto Bilda” i “Bild am Sonntaga” kao i kupce.

„Opel je električan“, kaže izvršni direktor Opela Michael Lohscheller „a naša nova Opel Corsa-e je najbolji dokaz. To pokazuje da električni automobil danas može biti ne samo dinamičan i praktičan, već i pristupačan za sve. Ponosni smo na način na koji je Corsa-e ubedljiva prema svima - našim kupcima, čitaocima Auto Bilda i Bild am Sonntaga, kao i prema stručnom žiriju i poznatim ličnostima. “

Posve novom šestom generacijom Corse Opel prvi put nudi električnu verziju na bateriju s dosegom do 337 kilometara (WLTP). Corsa-e može se naručiti po cijeni od 242.348 kn (preporučena maloprodajna cijena s PDV-om, a prije poticaja). Kad je to primjenjivo, poticaji dodatno smanjuju cijenu. U Hrvatskoj uz 80.000 kn poticaja njezina cijena iznosi 162.348 kn.

Corsa-e Selection nudi automatsku kontrolu klimatizacije s daljinskim upravljanjem, elektroničku parkirnu kočnicu i pokretanje vozila bez upotrebe ključa, radiouređaj Multimedia kompatibilan s platformama Apple CarPlay i Android Auto s dodirnim zaslonom u boji dijagonale 17,8 cm i digitalnim kokpitom. Sustavi kao što su upozorenje na mogući frontalni sudar s automatskim kočenjem u slučaju nužde i prepoznavanjem pješaka, aktivna pomoć pri držanju prometne trake, prepoznavanje prometnih znakova i tempomat uvršteni su bez dodatnih troškova. Edition je sljedeći viši paket opreme. Corsa-e First Edition ispunjava skoro sve želje. Njena standardna oprema uključuje LED prednja svjetla, 17-inčne kotače od lake slitine i upravljač presvučen kožom. Nova generacija Corse nudi i vodeće sigurnosne sustave u segmentu.

Nova Corsa-e nudi revolucionarnu električnu mobilnost.. Corsa-e spremna je za sve mogućnosti punjenja – putem utičnice Wallbox, brzog punjenja ili kabela za kućne utičnice – a baterija dolazi s jamstvom u trajanju osam godina / 160.000 km.

Vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. Način vožnje Sport povećava voznu dinamiku uz umjeren utjecaj na vozni doseg. U načinu vožnje Eco Corsa-e podržava vozača u postizanju veće učinkovitosti.

Pogonski sustav Corse-e spaja vožnju bez štetnih emisija s faktorom maksimalno zabavne vožnje. Zahvaljujući izlaznoj snazi od 100 kW (136 KS) i trenutačnom vršnom okretnom momentu od 260 Nm, glavne karakteristike obuhvaćaju responzivnost, agilnost i dinamične performanse. Corsi-e trebaju samo 2,8 sekunde da ubrza od 0 do 50 km/h ili samo 8,1 sekunda od 0 do 100 km/h – čime konkurira mnogim sportskim automobilima. Najveća brzina od 150 km/h elektronički se kontrolira.

Corsa-e nudi dinamičnu vožnju ne samo zahvaljujući svojem sinkronom motoru s trajnim magnetima, nego i sportskom dizajnu, uz istovremeno zadržavanje kompaktnih dimenzija vanjštine kao kod prethodnih generacija. Uz dužinu od 4,06 metara Corsa ostaje agilan, praktičan peterosjed s dobrim rasporedom. Aerodinamički optimizirani kotači dodatno poboljšavaju izgled i učinkovitost. Linija krova nalikuje onoj dvosjeda i 48 mm je niža nego kod prethodne generacije, što ne utječe negativno na prostor za glavu.

Vozač sjedi 28 mm niže. Ponašanje u vožnji i vozna dinamika bolji su zahvaljujući nižem težištu. Upravljanje svih varijanti Corse responzivno je i dinamično, pa je maksimalno zabavno biti iza upravljača. Kupci mogu dodatno unaprijediti kabinu kožnim sjedalima.

Tagovi: elektriična Corsa, Opel Corsa, Michael Lohscheller, Apple CarPlay, Corsa-e, Opel, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
BOLJE OD OČEKIVANJA
Xiaomi prodaje više električnih vozila nego što se očekivalo
PEKING — Kineski proizvođač pametnih telefona Xiaomi prodaje svoje nove električno vozilo bolje od očekivanog, što ga dovodi bliže rentabilnosti unatoč nižim cijenama od Tesle Model 3.
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
UZLET
Dionice Tesle uzletjele 13 posto nakon što je Musk najavio početak proizvodnje jeftinijeg automobila
NEW YORK - Tesla je u utorak izvijestila o padu prihoda od 9% u prvom tromjesečju, najvećem padu od 2012. godine, što je iznevjerilo procjene analitičara, dok se tvrtka za električna vozila suočava s posljedicama stalnih rezova cijena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE