GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu

Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2024 / 21:50
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.

"U travnju smo vidjeli još jedan krug sniženja cijena, tako da će se ova oštra konkurencija održati sljedećih nekoliko godina", rekao je član uprave VW-a Ralf Brandstätter u Pekingu uoči velikog nadolazećeg sajma automobila koji se otvara sljedeći tjedan.

Mnogi proizvođači isključivo električnih automobila značajno su oštetili svoje profitne marže posljednjih godina, rekao je, "pa to dovodi do konsolidacije tržišta."

Sugerirao je da tvrtke s nižim obujmom prodaje, ispod 100.000 ili 150.000 vozila godišnje, neće preživjeti nadolazeću konkurenciju.

Prema Brandstätteru, Volkswagen se planira pripremiti za žestoku cjenovnu konkurenciju u sljedeće dvije godine i financirati razvoj svog poslovanja s e-automobilima u Kini prodajom vozila s motorom s izgaranjem, koja još uvijek ide dobro.

"Ovo za nas znači dvije teške godine jer nećemo napraviti svaki svezak po bilo kojoj cijeni", rekao je Brandstätter.

Dodao je da će tvrtka možda morati prihvatiti niže brojke prodaje kako bi održala cijene, što će vjerojatno značiti gubitak tržišnog udjela u kratkom roku.

Volkswagen planira vratiti se u rang s konkurencijom u Kini u pogledu troškova i tehnologije počevši od 2026. za osnovne kompaktne automobile, rekao je.

Troškovi platformi vozila razvijenih za Kinu trebali bi se smanjiti za 40%, rekao je.

Do 2030. Volkswagen Grupa, koja također uključuje marke kao što su Audi i Porsche, kao i Volkswagen, ima za cilj prodati oko 4 milijuna vozila u Kini, pri čemu bi polovica svih prodanih automobila bila na električni pogon.

Prema VW-u, to bi odgovaralo tržišnom udjelu od 15%.

Tagovi: Volkswagen, Kina, kinesko tržište, Brandstätter
PROČITAJ I OVO
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
RAST
Prodaja Škode porasla u prvom kvartalu
PRAG - Prodajni rezultati tvrtke iz Mladá Boleslava za prvo tromjesečje opet pokazuju rast prodaje. Octavia je i dalje najpopularniji model, ali i Fabia dobro prolazi u SUV eri, što dokazuje da mali automobili još nisu otpisani.
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen gubi bitku na kineskom tržištu
BERLIN - Njemački koncern Volkswagen, inače i dalje najveći strani proizvođač automobila u Kini, polako gubi bitku za ogromno kinesko tržište s tamošnjim domaćim proizvođačima. Valjda i zato što su mu Kinezi ukrali dio tehnologije.
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
SVE GORE
Aston Martin udvostručio gubitak, dionice potonule
LONDON - Proizvođač luksuznih automobila Aston Martin u srijedu je izvijestio o znatno većim gubicima u prvom tromjesečju, budući da je kompanija zaustavila proizvodnju svojih osnovnih modela prije lansiranja nove serije vozila kasnije ove godine.
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
ISPOD OČEKIVANJA
Mercedes-Benz ispod očekivanja na početku godine
STUTTGART - Njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz u prvom je kvartalu ostvario 35,9 milijardi eura prihoda, što je 4,4 posto manje nego u istom razdoblju lani.
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
PAD
Prihodi Stellantisa u prvom kvartalu pali 12% zbog tranzicije portfelja
MILANO - Stellantis je u utorak priopćio da su njegovi prihodi pali 12% u prvom tromjesečju godine zbog nižih količina, nepovoljnog asortimana proizvoda i dinamike tečaja, djelomično uravnotežene "čvrstom" cjenovnom moći.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE