GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Europska unija pooštrava testove emisija za hibridne automobile

Europska unija pooštrava testove emisija za hibridne automobile
HIBRIDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2022 / 09:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Europska unija planira pooštriti testove emisija ugljičnog dioksida iz plug-in hibridnih automobila, rekla su dva izvora upoznata s tim, nakon kritika da trenutni testovi daju rezultate do četiri puta ispod stvarnih emisija.

Nova metodologija mogla bi značiti da će neki proizvođači automobila, koji su 2021. prodali gotovo isto toliko plug-in hibrida u Europi koliko i akumulatorsko-električnih vozila (BEV), morati prodati više BEV-ova kako bi ispunili ciljeve EU-a o emisijama i izbjegli velike kazne.

Revidirani test vjerojatno će se primjenjivati od 2025. godine, rekli su izvori.

Podaci s mjerača potrošnje goriva - koji prema zakonu EU-a moraju biti ugrađeni u nove automobile od 2021. - bit će uključeni u test. To će pokazati realniju sliku o tome koliko se hibridni automobili još uvijek oslanjaju na svoje motore s unutarnjim izgaranjem u odnosu na električnu bateriju.

Promjenu testa kako bi se bolje mjerile stvarne emisije podupiru ekološke skupine, koje upozoravaju da plug-in hibridi nisu tako zeleni kao što se misli, te da ih prilikom osmišljavanja politike za poticanje elektrifikacije ne bi trebalo tretirati jednako kao akumulatorsko-električna vozila.

Stvarnost protiv teorije

Proizvođači automobila, koji još uvijek obnavljaju imidž nakon "skandala dieselgate" iz 2015. u kojem su neki koristili ilegalni softver za varanje na testovima emisija, često objavljuju rezultate svojih testova emisija na početku godine. Službene podatke Europska komisija objavljuje tek kasnije.

Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW i Renault objavili su da su ispunili svoje ciljeve za 2021., potkrijepljeni rekordnom prodajom električnih vozila.

Proizvođači automobila plaćaju inspektorima da nadziru provođenje standardiziranog "WLTP" testa za sve svoje tipove vozila - od motora s unutarnjim izgaranjem preko hibridnih do akumulatorskih električnih. To se radi u njihovim laboratorijima, kako bi se došlo do pokazatelja prosječne emisije ugljičnog dioksida po kilometru.

Ciljevi za 2021. bili su oko 95 grama ugljikova dioksida po kilometru.

Proces WLTP testiranja osmišljen je na temelju stvarnih podataka o tome kako i gdje ljudi voze, od udaljenosti i brzine do vrste ceste, pri čemu je zabilježeno značajno poboljšanje u odnosu na prethodni test koji se temeljio isključivo na teorijskim modelima.

No, studije stručnjaka za okoliš kao što je Međunarodno vijeće za čisti transport (ICCT) pokazuju da je WLTP test daleko od stvarnosti, posebno za hibridne automobile, koji se oslanjaju na motor s unutarnjim izgaranjem otprilike dvostruko više nego što pokazuju rezultati testa.

ICCT upozorava da se plug-in hibridi rjeđe pune strujom i imaju kraći potpuno električni domet nego što test pretpostavlja. Odstupanje u stvarnom svijetu još je veće za službene automobile, vjerojatno zato što vozači imaju manje poticaja za električno punjenje - što je jeftinija opcija od točenja goriva - jer sami ne plaćaju gorivo.

Iako je EU izglasao da proizvođači automobila od 2021. moraju ugraditi mjerače potrošnje goriva u svoje automobile, još nije bilo jasno hoće li ti podaci biti uključeni u testove emisije.

"Emisije i dalje padaju svake godine, a to je pravi uspjeh", rekao je Peter Mock, glavni direktor ICCT-a za Europu. "Ali veliki problem su hibridi - to je ono što je varljivo."

Tagovi: hibridni automobili, električni automobili, Volkswagen, Mercedes-Benz, BMW, Renault
PROČITAJ I OVO
EU ozakonio ogromnu promjenu za sve nove automobile
PROMJENE
EU ozakonio ogromnu promjenu za sve nove automobile
BRUXELLES - Od danas svi novi tipovi vozila koji dolaze na tržište EU-a moraju imati niz naprednih sustava za povećanje sigurnosti na cestama, a za dvije godine to će vrijediti za sva nova vozila u EU-u.
Kinesko električno dostavno vozilo na hrvatskom tržištu
DOSTAVNO VOZILO
Kinesko električno dostavno vozilo na hrvatskom tržištu
ZAGREB – Na domaće tržište i ceste nedavno je stigao iznimno zanimljivi model dostavnog vozila kineskog proizvođača CHONGQING SOKON MOTOR COMPANY.
Tesla zaustavlja proizvodnju u Njemačkoj i Kini
PROBLEMI
Tesla zaustavlja proizvodnju u Njemačkoj i Kini
DALLAS - Proizvodnja u Teslinim tvornicama u Berlinu i Šangaju bit će obustavljena u idućem razdoblju, a kao razlog navodi se poboljšanje proizvodnih procesa. No, američka tvrtka ima raznih drugih problema, a jedan od njih je činjenica da je prodaja u drugom kvartalu ove godine bila razočaravajuća.
Slaba prodaja vozila, ali otišli i po jedan Rimac, Bugatti, Ferrari i Bentley
AUTO TRŽIŠTE
Slaba prodaja vozila, ali otišli i po jedan Rimac, Bugatti, Ferrari i Bentley
ZAGREB - U lipnju je u Hrvatskoj prodano 5.116 novih putničkih vozila što je 26,2 posto manje nego u istom mjesecu lanjske godine kada ih je prodano 6.936, dok je u prvoj polovici godine prodano 23.535 novih vozila, uz pad od 9,8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su agencije Promocije Plus.
Iran, Rusija i Turska razmišljaju o zajedničkoj proizvodnji automobila
OPCIJE
Iran, Rusija i Turska razmišljaju o zajedničkoj proizvodnji automobila
TEHERAN - Dužnosnici automobilske industrije iz Irana, Rusije i Turske razmatraju zajednički program dizajniranja i proizvodnje automobila, javlja Radio Slobodna Europa pozivajući se na iranske državne medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE