GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fond Cathie Wood: Dionica Tesle vrijedit će 3.000 dolara

Fond Cathie Wood: Dionica Tesle vrijedit će 3.000 dolara
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2021 / 20:14
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Ark Invest Management u vlasništvu poznate investitorice Cathie Wood očekuje da će dionica Tesle do 2025. dosegnuti vrijnednost od 3.000 dolara.

Dionice kompanije u vlasništvu Elona Muska trenutno vrijedi 655 dolara. Prema Arkovoj ciljanoj cijeni, tvrtka bi vrijedila gotovo tri bilijuna dolara.

Ark očekuje da postoji 50% šanse da Tesla postigne potpuno autonomnu vožnju u roku od pet godina, što bi moglo omogućiti tvrtki da brzo planira svoju planiranu uslugu robotaksija, navodi se u bilješci objavljenoj u petak.

Također je u svoj model dodala Teslino osiguravajuće poslovanje, vjerujući da bi se ponuda mogla uvesti u više država u sljedećih nekoliko godina s maržama većim od prosjeka, zahvaljujući "vrlo detaljnim podacima o vožnji" koje tvrtka prikuplja.

Wood je bila među najvatrenijim Teslinim pristašama, držeći velike udjele u tvrtki u svom glavnom fondu. Kad su dionice Tesle u veljači pale, kupila je dodatnu količinu.

Ciljana cijena od 3.000 američkih dolara daleko je veća od procjene bilo kojeg analitičara koji pokriva tvrtku, a najveći je 1.200 američkih dolara među procjenama koje je sastavio Bloomberg.

Prema novom Arkovom modelu, Tesla bi u najboljem slučaju mogao doseći 4.000 dolara po dionici 2025. godine, a u slučaju medvjeđeg tržišta 1.500 dolara. Tvrtka predviđa da će Teslina jedinična prodaja biti između 5 i 10 milijuna vozila 2025. godine, pod pretpostavkom povećane kapitalne učinkovitosti.

Model nije uključio Teslino skladište komunalne energije ili solarno poslovanje, niti je uzeo u obzir buduće oscilacije cijena Teslinih zaliha bitcoina.

Tagovi: Cathie Wood, Tesla, Ark Innovation, Ark Invest Management
PROČITAJ I OVO
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
DIVERZIJA
Procurili podaci vlasnika svih registriranih vozila, Božinović potvrdio izvide
ZAGREB - Večernji list je u posjedu prijave incidenta koja je podnesena SOA-i o curenju 2.444.587 zapisa o vozilima 1.195.052 fizičkih osoba – sadrže njihova imena, adrese, OIB-e, JMBG-e, datume rođenja, registracije i ostale podatke o vozilima i njihovim policama osiguranja.
Amerikanci sve manje žele električne automobile
ISTRAŽIVANJE
Amerikanci sve manje žele električne automobile
NEW YORK - Novo istraživanje je pokazalo da je manje vjerojatno da će američki vozači 2024. razmišljati o kupnji električnog vozila nego 2023. godine, unatoč tome što je izbor električnih automobila veći nego ikada.
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
PREGOVORI
Volkswagen pregovara o proizvodnji u Indiji
WOLFSBURG - Njemački proizvođač automobila Volkswagen pregovara o partnerstvu u proizvodnji automobila u Indiji, rekao je u petak glavni financijski direktor Arno Antlit.
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
STAVOVI
Musk: Nisam za carine na kineska električna vozila
PARIZ - Izvršni direktor Tesle Elon Musk rekao je da ne podržava nedavnu najavu predsjednika Bidena o carinama na električna vozila kineske proizvodnje.
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
REZOVI
Mercedes u Njemačkoj ukida noćne smjene i 1.200 radnih mjesta
STUTTGART - Poznata kompanija Mercedes želi ukinuti više od 1.000 radnih mjesta. Slične mjere već su provedene u njemačkim tvornicama koje se nalaze u Sindelfingenu i Bremenu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE