GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Honda i Nissan udružuju snage u razvoju električnih automobila

Honda i Nissan udružuju snage u razvoju električnih automobila
UDRUŽIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2024 / 08:51
Autor: SEEbiz
TOKYO - Honda Motor Co. i Nissan Motor Co. udružuju se u razvoju električnih automobila dok se japanski brendovi bore da održe korak sa svojim kineskim konkurentima u brzom prelasku na čistu energiju.

Proizvođači automobila surađivat će na temeljnoj tehnologiji za električna vozila temeljena na baterijama, uključujući softver, rekli su u priopćenju u petak, dodajući da su potpisali memorandum o razumijevanju za strateško partnerstvo.

Studija izvedivosti uključivat će komponente povezane s električnim vozilima i automobilskim softverskim platformama, priopćile su tvrtke.

“Važno je pripremiti se za ubrzani tempo transformacije u mobilnosti u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju, a značajno je da smo postigli ovaj sporazum na temelju zajedničkog razumijevanja da se Honda i Nissan suočavaju sa zajedničkim izazovima,” predsjednik Nissana i izvršni direktor Makoto Uchida, rekao je u izjavi.

"Radujemo se daljnjim raspravama i nastojimo pronaći dobitke za održivi rast."

Direktor i predsjednik Honde Toshihiro Mibe rekao je da će kriteriji za njihovo partnerstvo biti "hoće li nam sinergija tehnologija i znanja koje su naše tvrtke njegovale omogućiti da postanemo vodeći u industriji stvaranjem nove vrijednosti za automobilsku industriju."

Nikkei Asia je ranije izvijestio da bi proizvođači automobila mogli razmotriti razvoj zajedničkog EV pogonskog sklopa i zajedničke EV platforme.

I Nissan i Honda teško su držali korak sa svojim kineskim EV rivalima na svom domaćem tržištu, najvećem na svijetu.

Nissanova proizvodnja u Kini posljednji je put pala za 24 posto na oko 793.000 vozila, spustivši se ispod brojke od milijun po prvi put u više od desetljeća.

Honda je iznijela planove za povećanje svog udjela električnih vozila i vozila na gorive ćelije na 100 posto ukupne prodaje do 2040. godine.

Tagovi: Honda, Nissan, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
PLAĆE
Radnici Daimler Trucka u Sjevernoj Karolini izborili se za povećanje plaća
CHARLOTTE - Radnici u tvrtki Daimler Truck u Sjevernoj Karolini dobit će povećanje plaće od 25 posto nakon što je njihov sindikat u petak navečer u posljednjem trenutku postigao sporazum s njemačkim proizvođačem gospodarskih vozila.
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE