GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

I Volkswagen ušao u cjenovni rat na kineskom tržištu

I Volkswagen ušao u cjenovni rat na kineskom tržištu
AUTO TRŽIŠTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2023 / 07:45
Autor: SEEbiz / CNBC
PEKING - SAIC Volkswagen Automotive nudi 3,7 milijardi juana (537 milijuna dolara) u gotovini u obliku subvencija za kupnju automobila u Kini, pridružujući se više od 40 brendova u snižavanju cijena uoči promjene pravila o emisijama na najvećem svjetskom automobilskom tržištu.

Zajedničko ulaganje između kineskog SAIC Motora i njemačkog Volkswagena nudi subvencije od 15.000 juana do 50.000 juana do 30. travnja za svoju punu liniju, koja uključuje modele Teramont, Lavida i Phideon, objavio je SAIC-VW na svom WeChat računu u četvrtak kasno.

Guangzhou Automobile Group, kineski partner Honda Motora i Toyota Motora, također je ponudio subvencije od 15. do 31. ožujka.

Kineska prodaja osobnih vozila pala je 20% u razdoblju od siječnja do veljače, pokazuju podaci iz industrije, iako su neki proizvođači ponudili snižene cijene kako bi potaknuli potražnju.

Prodaja novih energetskih vozila, koja uključuje potpuno baterijska i plug-in baterijsko-benzinska hibridna vozila, rasla je brže od ukupnog tržišta, čineći više od 30% u veljači. U istom mjesecu, kineski proizvođač električnih vozila BYD prodavao je automobile marke Volkswagen drugi mjesec u četiri mjeseca.

Vladini planovi za strože standarde emisija iz automobila koji stupaju na snagu 1. srpnja dodatni su pritisak na proizvođače automobila i trgovce da očiste zalihe vozila koja ne zadovoljavaju standard, rekli su analitičari Fitch Ratingsa u obavijesti za klijente u četvrtak.

"Ne postoji drugi način da se opiše što se događa osim katastrofalnog pada performansi multinacionalnih marki ICE (motor s unutarnjim izgaranjem)," rekao je Bill Russo iz Šangaja iz konzultantske tvrtke Automobility.

Rat cijenama vjerojatno će ubrzati konsolidaciju rascjepkane lokalne automobilske industrije koja ima više od 130 proizvođača osobnih automobila, objavio je državni list Economic Daily u komentaru u petak.

Ali to bi također moglo naštetiti profitabilnosti i inovacijama i zaustaviti razvoj cjelokupnog sektora, koji je stup gospodarstva, pišu novine.

Tagovi: SAIC Motor, Volkswagen, kinesko tržište, Fitch Ratings
PROČITAJ I OVO
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
ZAGUŠENJE
Europske luke pune električnih automobila koji čekaju kupce
BERLIN - Njemački Bremerhaven i Emden ili Zeebrugge u Belgiji su goleme luke za prekrcaj automobila. Ali njihova parkirališta su puna kineskih e-auta - i to ne samo zato što je i manje kupaca.
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
POSLOVI
Akrapovič postao tehnički partner Ferrarija i Lamborghinija
ČRNOMELJ - Akrapovič je potpisao višegodišnji ugovor s talijanskom tvrtkom Ferrari čime postaje tehnički partner u njenom programu Ferrari Hypercar. Tvrtka je potpisala sličan ugovor s Lamborghinijem u veljači.
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
LOŠE BROJKE
Oštar pad dobiti Porschea u prvom kvartalu; evo što se događa
STUTTGART - Dobit Porsche AG-a strmoglavo je pala tijekom prvog tromjesečja za najslabiji rezultat od uvrštenja na burzu u rujnu 2022. s promjenama modela i slabom potražnjom u Kini koji su utjecali na izglede proizvođača.
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
PROBLEMI
Požar u Rimčevom kampusu, zapalile se baterije
ZAGREB - Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu jučer popodne izbio je požar.
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
PROBLEMI
Volkswagen očekuje probleme na kineskom tržištu
FRANKFURT - Njemački automobilski div Volkswagen (VW) očekuje da će sljedeće dvije godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE